Koskafadime
@Karamelasepeti
18 Ekim pazartesi saat 11:00 gibi falan bel boşluğumda regli sancısı gibi hafif bir ağrı başladı diğer haftalarda da arada öyle bir ağrı gelip gittiği için bu seferkinin doğum sancılarım olduğunu bile anlamadım ama 10-15 dk da bir falan o ağrı dışında başka bir ağrı giriyordu her girmesinde git gide çatallanıyordu, saat 15:00’da doktor kontrolüm vardı ama SSVD olduğu için hemen doktorumun hemşiresini aradım durumu anlattığımda doğum başlangıcı diyebiliriz, sıklığı artarsa hemen gelmemi ama sabit giderse randevu saatini beklememi söyledi normal devam ettiği için randevu saatini bekledim o süre zarfında evdeki işlerimi hallettim biraz temizlik, ütü vs. tabi bu sırada squat egzersizi yaptım. Randevu saatim geldi hemen muayenehaneye geçtim, tabi bu sırada ağrım hâla aynı hafif devam ediyordu. Doktorum çatı muayenesi yaptı açıklığımın 3 cm olduğunu artık yavaş yavaş doğumun başladığını söyledi ama ağrım yok gibiydi o yüzden eve gitmemi, hafif beslenmemi ve sancım 5 dk da bir düzenli aralıklarla geldiğinde hemen hastanede buluşmamız gerektiğini söyledi. Eve geldim sancım akşam saat 19:30-20:00 gibi artık 5 dk da bir gelip 30-40 sn kadar sürüyordu. Hemen doktorumun hemşiresini aradım bana hemen hastaneye geçmemi söyledi, saat 22:00 gibi hastanedeydim. Doktorum tekrar çatı muayenesi yaptı açıklığımın hâla 3cm olduğunu söyledi. Biraz daha bekleyip gerekirse doğumun hızlanması için suyumu patlatacağını söyledi. Damar yolum açıldı, kan alındı, önlük giydirildi ve odama geçtim. Odama geçer geçmez ilk yaptığım Meryem ana otunu doulama vermek oldu sağolsun benim için suya koydu. Sancım hala çok şiddetli değildi tıpkı regli sancısı gibi devam ediyordu. Ebe beni sık sık NST’ye bağlıyordu. Saat 23:30 gibi doktorum tekrar çatı muayenesi yaptı açıklığımın 4 cm olduğunu söyledi ve doğumun hızlanması için suyumu patlattı suyum patladıktan sonra odama geçtim sancımın şiddeti git gide artırıyordu. Doktorum sık sık NST’ ye bağlanmamı istiyordu ama artık sancım şiddetleniyordu ve ben sancım geldiğinde yatakta kalmak istemiyordum. Her fırsatta eşimle koridorda yürüyordum, yere çömeliyordum, squat yapıyordum. Saat 00:30 gibi doktor odama geldi çatı muayenesi yaptı kendimi çok kastığım için biraz ağrıdı ve doktorum tam bakamadı bu yüzden doğumhanede bakacağını ebeye beni oraya götürmesini söyledi. Doğumhaneye geçtim çatı muayenesi yaptı ve tam açık olduğunu söyledi, doğumum başlamıştı. Ama hala inanamadım çünkü çok kısa bir süre sancı çektim. Doktor doğum için hazırlandı ve sancım geldiğinde ıkınmamı söyledi, sadece üç ıkınma sonrası bebeğim kucağımdaydı (00:50) ve çok rahatladım. Epidural yok! Suni sancı yok! Sadece bi kaç dikişim oldu. Daha sonra doktorum kontrollerimi yaptı eski sezaryen yerimi kontrol etti herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi. BAŞARMIŞTIM!!!