Merhaba herkese. Burada çok hikaye okudum bazılarına çok imrendim. Dogum müthiş bir olay şekli nasıl olursa olsun bir can dünyaya getirmek inanılmaz birsey. İlk bebeğimi kızımı 3 yil önce 39+2 de suni sancı ile epidural almadan biraz dikişli ama çok pozitif bir şekilde normal doğumla kucağıma almıştım. Bu bebeğimi de normal doğum istiyordum erkek bebek gününü doldurur geçirir dedikleri için doğum olabileceğini düşünmedim hiç. 38+3 olduğum gün geceden başlayan uyutmayan bir agrim vardı ama yinede uyudum bir kaç saat. Sabah 6 gibi uyandım sancilarim hala var aralıklı geliyor ama şöyle saate 1 falan umursamadım hiç yalancı sancidir dedim. Kızımla öğleden sonra banyo yaptik hazırlandım saçımı yaptım makyaj yaptım nolur nolmaz diye saat 16 gibi şiddeti biraz artmıştı sancilarin sıklaşmıştıda annem dakika tut diye zorladı ve 8 dk da bir geliyordu. Daha var dedim birlikte markete yürüdük annemle baya yürüyüş yapmış oldum. Saat 18 gibi otururken aşağı baski olmaya başladı sancılar da 5 dakikada bire düştü. Doktorumu aradım hastaneye gecmemi ve nst açıklık kontrolü istedi. 19.30 da hastanedeydik 3 cm açılma ve 80 e vuran düzenli sancım vardı doktor yatış verdi. Lavman yapıldı falan derken sancıları yürüyerek karşılıyorum sancı gelince çömeldim nefes egzersizi yaptım biraz squat yaptım derken 21.30 da 4 cm açıklık varken sıyırma işlemi yapti ebe suyum sızmaya başladı bir kısmını da cataldayken boşalttı kendisi. Sancilarin şiddeti arttı biraz ama 4 dk da bir geliyordu hala böyle saat 23 e kadar devam etti açıklık 6-7 cm dedi. 23 ten sonra sancının şiddeti çok arttı. Cumartesi gece 1.15 gibi açıklık 9 cm oldu doktorumun aradi hemen geldi 1.30 da çatala çıktım. Ikinma kısmı biraz zor oldu doktorum kesisiz doğum istiyorum dediği için 5 ıkinmada sanırım tam saat 2 de oğlum dünyaya geldi. Kontrolsüz ikindigim için biraz yırtılma olmuş 3 dikisim var ama hissetmiyorum bile çok rahatım. 3 kilo 54 cm olarak 23 ekimde doğdu oğlum.
Yaptıklarıma gelirsek Meryem Ana otunu annem suya koydu açılma hızlı ilerlesin diye ki bence faydası oldu inanarak ysptik biz.
Sancilarim 23 ten sonra dayanılmaz oldu ondada sancı sırasında comeldim derin nefes alıp verdim eşim ve kız kardeşim belime masaj yaptılar. Hint yağı ve ahududu yaprağı çayı almıştım ama kullanmak kısmet bile olmadı.
Dilerim Allah’tan İnsallah herkes yavrusuna sağlıklı olarak kavuşur.