Sedakanikyis 1 ay önce spinal doğum yaptım 29 haftalık ikiz erkek bebek getirdim dünyaya. Bebeklerim küvözde ama iyi durumları çok şükür. Sezaryen hakkında yaşadıklarımdan yola çıkarak aydınlatmak isterim sizleri de 😊 1-Sezaryen doğumdan çok korkardım normal doğursam daha iyi derdim hep, kesinlikle korkulacak bir şey yok. 2-Ameliyathane girdikten sonra zaten emin olun kendinizi düşünmüyorsunuz bebeğinizi ya da bebeklerinizi düşünüyorsunuz. Sondanızda ameliyatta takılıyor. 3-Ameliyattan çıktıktan sonra herhangi bir sıkıntınız yoksa hemen odanıza çıkıyorsunuz bebeklerinizde de bir sıkıntı yoksa 10 15 dk sonra getiriyorlar. 4-Kesinlikle su ve yemek yemek yok. Gece 3ten sonra çıktım saat 7.30da su içtim yudum yudum 9a doğru galeta ve bisküvi getiriyorlar. 5-Uyuşukluk geçmeden hemşire geliyor karnınıza bastırıyor canınız acımıyor biraz zaman geçtikten sonra sondanızı çıkarıyor onuda hissetmiyorsunuz emin olun. 6-Doktorunuz geliyor kanamanızı kontrol ediyor. 7-Hemşireler gelip sizi ayağa kaldırıyor oda da tur atıyorsunuz ondan sonra kendiniz kalkıyorsunuz zaten emin olun yürümek ağrılara çok iyi geliyor. Yatarsanız çok zorlanırsınız. Ağrılar da dayanılmayacak gibi değil yanma gibi oluyor sadece bir tarafta ve ben yürüyünce çok rahatlıyordum sürekli ağrı kesici vuruluyor zaten. Eve geldiğimde hiç ağrı kesici içmedim 1 hafta sonra desteksiz kalkmaya evimin işini yapmaya başladım. Sütünüz gelmiyor diye de sakın stres yapıp üzülmeyin sabredin gelecek bol sıvı tüketin ben günsüz doğurmama rağmen hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadım sizde kapılmayın. Hepinize hayırlı doğumlar. Sağ salim alın bebeklerinizi kucağınıza. Allah yardımcınız olsun🙏
HlyaSinanAk Sedakanikyis benim sondam bile yoktu. Dogum yaptığım hastane takmıyor 🤗 11. Günüm bugun normal hayatina döneli bi hafta olacak🙈 sadece ağır kaldırmıyorum