ebru_ecrin_demir Merhaba 12 haftalık hamileyim ikinci bebeğim inşallah İlk hamileliğimde başlamıştı huzursuz ayak sendromu doğumdan sonra ara ara yokluyordu şimdi yine hamile kaldıgımdan beri hergece tutuyor ve uyutmuyor Benim gibi huzursuz ayak sendromu yaşayıp çöxüm bulan varmı ???
Ayshe3220 ebru_ecrin_demir. Ben yaşıordum kızkende evlendikden sonrada hamileligimde dahada şiddtlendi hiç uyumuyordum sıcak soguk kompleskler fln ypıyordum ama geçmedi doktorum magnezyum ilac yazdı şükür 35+5 olduk ozamandan buzamana artık geçti 🙏🙏🙏
Duyguuuu ebru_ecrin_demir Ben bi sprey şişesine su doldurdum yandıkça ve atmaya basladikca sıkıyorum. Ailemde ki bütün kadınlarda var mübarek. Babanem mesela gül kremi sürüyormuş ya da yağlı kremler. Hamile olduğumuz için bu tür öneriler var bende 🙈
Nergisevik Şu an huzursuz bacak sendromu yaşarken forumda bununla ilgili bir şey bulabilir miyim diye araştırıyordum ki yazınızı gördüm. 23 haftalık hamileyim. Hamilelikten önce de bu sorunum vardı. Ama şu an katlanmakta zorluk çekiyorum. Özellikle yorgun geçen bir günün ardından beni uykumdan eden bacak çekilmelerim daha da yorucu, yorgun ve uykusuz kalmama sebep oluyor. Genetik veya nörolojik bir durum olduğu yazıyor tüm sitelerde hamilelikle özellikle bağdaştırmıyorlar. Vücudun ve bu hastalığı yaşayanların ayrı ayrı incelenip tedavisi uygulanıyormuş. Örneğin bana verilen bir ilaç sizde işe yaramayabiliyormuş. kişiye özel tedavi uygulanıyormuş. Ki biz hamileler için ilaç kullanımı da olmadığında nasıl tedavi edilir bilemiyorum. Ama doktorunuza veya bir nörologa gözükmekte fayda var sanırım. Keza haftaya bununla ilgili hastahaneye gideceğim.
Albatros35 Bende de var hastanede nöroloji bölümünde beraber çalıştığım doktora sormuştum çaresi yok ilaç yazarım ama bi süre sonra ilaca alışır vücudun tekrar etkisi yok olur başlar dedi. Çekiyorum bende onu 😊
deletedmom321 Bol bol masaj yaparak ya da yaptırarak rahatlatmaya çalışın çok yormayın kendinizi mümkün olduğunca. Maalesef bunun bi tedavisi yok sadece atakları azaltabiliyorlar ya da baskılıyorlar ama hamilelikte ilaç kullanımı kısıtlı. Bir de Demir eksikliğine de bağlanan durumlar var. Doktorunuzla konuşun sizi yönlendirecektir