Gulmom İlk gebeliğim bazen yalancı sancım oluyor dogum sancısını nasıl ayırt edecegim ya esim nobetteyken işteyken gercek sancımı anlamazsam diye korkuyorum ya 🤔
Serpil-Harun21 Gulmom zaten düzenli gelmeye başlıyor ve daha uzun sürüyor ben doğum yapmadım ama kardeşimden biliyorum ağrısı çok daha şiddetli oluyor
Iscn Gulmom git gide şiddeti artan duzenlı ve kısa aralıklı oluyor mutlaka ayırt edersın o kendını fark ettiriyor 😅
Goksugul Gulmom doktorum bana uzan bir kalçana dokun bir karnına aynı yumuşaklıktaysa sorun yok gerçek sancıda karnının her yeri sımsıkı kasılır demişti. Karnının her yerinde geçmeyen sertlik varsa gel demişti belki yardımcı olur
Melek3 Gulmom artıyor diye biliyorum 😂yalancı sancı 1 saatte geçiyor en fazla ve şiddetini arttirmiyor hiç
elifff211 Iscn peki bişey sorcam kasıklarda adet sancısı gbi mi oluyo bu sancı yoksa karnın genelinde mi oluyo agrı sancı. Bilmediğimdrn soruyorum
sumeyraasal Bende bugün yalancı sancılar dan ötürü acile gittim. Tek merak ettiğim bu sancılar ne kadar sürer yani gerçek sancılar ne zaman baslar?
Figenny Benim de bildiğim kadarıyla bel ağrısıyla birlikte sancı geliyor ve nefes aldırmıyor, gitgide artıyor gerçek sancıda. Yalancı sancıda ise aralıklarla geliyor sancı ve hareket edince vs azalma olabiliyormuş. Ben de bunları bekliyorum 😁
Iscn elifff211 ilk başlarda adet sancısı şiddetinde oluyor ve evet kasıklarda oluyor sancı karnın genelinde kasılmayı hissediyorsun ve bel ağrısı da oluyor ben en çok bel ağrısı çektim karnımda çok sancı olmadı ama benimkı suni sancıydı bu arada
elifff211 Iscn ya bende 36+6 yım şuan son yarım saattir adet sancısı gbi kasıklarımda ve belimde tıpkı adet sancısı gbi sancım gelip gidiyo ve alttan fazlaca baskı hissediyorum oda ayrı canımı acıtıyo ve karnımda sertleşme kasılma gbide oluyo ilk gebelik normalmi değilmide bilemiyorum ki endişelendim bende şimdi
Kayserilianne sedayener- aynı bende senin gibiyim, alttan zorluyor gibi sancı mı bu acaba. Yrüyünce sanki alttan çıkacak gibi…. Tecrübeli anneler yazarsa sevinirim 32 haftamdayım
Iscn elifff211 dinlen biraz ne sıklıkla geldiğini takıp et geçerse yalancı sancı normal olması son haftalar artık çok normal ama dinlenip geçmesse daha da şiddetlenirse düzenliyse hastaneye gitmelisin
svserzrm elifff211 36+5 im aynısını yaşadım acile gitmeyi düşündüm ama biraz dinleneyim dedim dinoendikce geçti hafifledi
elifff211 Iscn anladım yani bu şekilde sancılanma oluyo ama sık sık tekrarlarsa teşekkür ederim 🙏 ilk gebelik olunca insan tecrübesiz ne yaşıyacagını bilemiyo
Iscn elifff211 aynen öyle bende öyleydim en ufak şeyde acaba doğruyor muyum fln diyordum bol bol dinlen şimdi geçecektir çünkü doğum sancısı sürekli gelen birşey değil aralıklı sen yıne hazırda durda suyun kanaman fln olursa diye 🥰
ayse29 elifff211 benim ikinci gebeligin.ilkinde bende bilmiyordum korkudan acile bile gitmisligimiz var gecenin korunde.ama inanin normal sanci ayirt edilmeyecek gibi degil.iki dakika da bir geliyor hizlaniyor ve cok cok sanci oluyor.suan bende mesela ikinci olmasina ragmen 37 haftanin icindeyim iki gundue kasiklarima sanci belime.sanci giriyor tirsmiyir degilim 😬 ama nirmalini yasadigim icin yalanci sancidirndeyip geciyorum.kasiklarim ve belim cok sanciyir ve alttan cikacak gibi bebek. Allah hepimizi saglikla kavustursun bebeklerimize 🤲
istanbul3434 Gulmom illa sanci olucak diye bisey de yok belki suyun gelir oyle gidersin hastanede kasilmalar baslar. Benim oyle oldu. Korkma Allah her seyi denkliyor doguracak insana oyle bir yardim ediyor ki aklin şaşar.
Gulmom istanbul3434 yaa ne guzel demissin insallah benim de dogumum kolay gecer rabbim en buyuk yardımcı 💓💓
Figenny honeyland evet benim doktorum söyledi mesela olabilir diye kuzenim sancı ile gidip doğurdu su nişan olmadan hatta hiç sancı olmadan açılma bile olabilirmiş.
Melek3 ayse29 benimde kasıklarımda vs sancı oluyor ama çocuk dediniz gibi aşağıya vs basmıyor bende hiç o kısımda çok rahatım hatta çocuğun aşağıda olduğundan bile şüpheliyim o şekilde olmadi için doğum olmazmi mesela🤷🤔
elifff211 ayse29 tecrübesiz olunca bçylr oluyo işte ☺️ Amin inşallah hepimiz saglıkla hayırla kucagımıza alırız bebeklerimizi. Ama böyle olunca korkmuyoda değilim her sıkıntıda doktoruda rahatsız etmek istemiyorum. Biraz dinlendim oturdum uzandım hafifledi gbi ama ynede var tabi