Arkadaşlar merhaba , çoğunuz beni plesanta previayım kanamamı postlarda görmüştür 🙈 Size kısaca hijyeni anlatayım : 12. Haftada kesede kanama olduğu için düşük riskim oldu ve bebek bana tutunmadı. Bu nedenle 2 ay yattım sadece WC ye kalktım stabi bu esnada plesanta previa adayı olabileceğimi söyledi doktorum. 24. Haftada kesedeki kanama kayboldu fakat plesanta previ totalis olduğumu öğrendim. Doktor günlük hayatıma devam edebileceğimi sadece ilişki yasak, eğilip kalkma uzanma yorulma dedi. Doktorum previa uzmanı olduğu işin ona güvenim tamdı ve dediklerini uyguladım. 31. Haftada tekrar kanamalarım başladı ve doktorum erken doğum riskine karşı 27. Haftada ciğer geliştirici iğnelerini yapmıştı.31. Hafta sonrası haftada 1-2 kez hastaneye gitmek zorunda kaldım . Kanamanız olursa sakım korkmayın hastaneye gidin ve onlar gerekeni yapıyorlar. Sonrasında 34. Haftada doktorum 37+1 e gün verdi sezeryan ile alacağım dedi fakat bizim minik beklemedi. 36+2 de kanamam geldi hastaneye gittik hemen NST ye girdim sancılarım çıktı fakat kanamam dindi serum verdikleri için. Doktorum kanaman yine devam ederse alırız bebeği ama gelmezse 37+0 da alalım dedi. Biz eve döndük. Duşumu aldım yemeğimi yedim bi anda kanamam geldi tekrar. Doktora yazdığımda hemen gel alalım sezeryana dedi. Anlık oldu herşey. 20:30 da evden çıktım hastaneye geldim ve bi anda doktor bekliyor hemen sezeryana dediler bu Arada sabah ne olur olmaz diye anestezi uzmanı için kan tahlili vermiştim sonuçlarım çıktığı için hızlı ilerledik:) Bi anda doğuma aldılar tahminen 22.00 gibi bebişimi gösterdiler bana :) Spinal anestezi oldum ve inanın hiç korkulacak birşey yok başım bile ağrımadı ve o bebeği gösterdikleri an hiç birşey e değişilmez. Sezeryana ekip halinde girdiler riskli olduğu için ama çok şükür doktorum kendi halletti herhangi bir sorun yaşanmadı. Hamileyken previa olanlar bilir sezeryanda kanam riski , yapışıldık rahim alınması gibi risklerle kendimizi çok korkuttuk. Artık rahme yapışık olsa bile rahim koruyucu ile hallediyolar. Hiç korkup kendinizi üzmeyin. Doktorunuza güvenin.Benim gibi plesanta previa olanlara naçizane tavsiyem :
- Bol su için. Günde 3-4 litre su içmeye çalışın
- İlişki kesinlikle yasak
- Tempolu yürüyüşlerden spordan uzak durun
- Evin işinde eğilmemek şartıyla günlük rutininize devam edebilirsiniz.
- Sürekli yatmam gerekiyor kafasından çıkın doktorum bu konuda beni uyardı. Sürekli yatan ve yatmayan arasında hiç fark yok dedi ve benim kanamalarım gerçekten çoğunlukla gece uykuda oldu.
- Kanama olduğunda kesinlikle stres yapmayın. Benim pıhtı şeklinde çok yoğun kanamalarım oldu ama hastaneye acil gidince hallediyolar . Panik yapmayın.
Şuan 36+2 de doğum yaptım ve bebeğim çok şükür yanımda 🙏🏻 2. Gecemiz hastanede . İnşallah evimize de geçeriz 🙏🏻 Biraz uzun oldu kusura bakmayın . Previa ile ilgili hep olumsuz hikayeler gördüm. Olumlu yalanlar mutlaka vardır ama Umut olsun size istedim :) Hakkınızı helal edin 🙏🏻