ilkgozagrimhavinim Canlar selam. Sonunda bende pozitif doğumumu paylaşıyorum. Bir çok arkadaşada umut olsun istiyorum. Haftaya kadar 1 hafta gerilik olan bebeğim 30dan sonra bi anda 3 hafta geri kaldı. Gelişimi tamamen durdu. 32de, 33te ve 34te 1800 kgdı. Doktorum perinatolojiye yönlendirdi. Gittim ve perinatolog hiçbir şey bulamadı. Kan akışı iyi. Plesanta iyi. Suyun iyi. Yüzde doksan yapısal dedi ama yakın takip gerekiyor ve ciğer geliştirici iğne yapılsın dedi gönderdi. O gün doktorum ciğer geliştirici iğne vurdurdu. 35+0da. Ertesi gün ikinci dozunu oldum. Bu arada 2 günde bir takibe aldı. 36+0da 37+0 için sezaryen günü verdi. Daha fazla gelişmiyor diye. Yani 27 ekim çarşamba günü sezaryen için sözleştik. Bugün son defa kontrolüm vardı. Doktorum suyun riskli seviyeye düşmüş hemen sezaryen dedi. 36+3. 3 haftada gerilik var. Son kontrolde 2400kg 45cm. Öyle korktum ki. Öyle stres yaptım ki. Apar topar sezaryene alındım. Spinal oldum. İğneyi değilde ilacın yavaş yavaş salınışını hissediyosunuz. Öyle korkunç bişey değil. İyiki spinal olmuşum. Anında uyuşuyosunuz zaten. Ve sonda orda takılıyor. Ben kendimi toparlayana kadar doktorum gelmiştr ameliyat başlamış zaten. Canan hocam geldi mi dememle bebeğimin ağlama sesini duydum. O anın tarifi yok asla. Yanıma getirdiler minnacık bişey. Bu ses ondan mı çıkıyor dedim. O an ağlamaya başladım minicik küveze gidicek diye. Götürdüler bebeğimi çocuk doktorlarına. Dikişim bitti odaya çıkarıldım. 15 dk sonra kızım geldi. Minnacık be. 2250 kg 44 cm doğmuş. Minicik bişey. Ama ciğerleri ve emme refleksi sağlam olduğu için çpk şükür küveze girmedi. Hem minik, hem haftası erken. Ona rağmen kollarımda. Benim durumumda olan anneler, nolur pozitif olun. Ve mutlaka ciğer geliştirici iğne yaptırın doktorunuzdan rica edip. Uyuşukluğum 4 saat sonra geçti. Ağrım çok fazlaydı. İlk ayağa kalkış çok kötü. Çok sancılı. Ama sonrası çok kolay. Çok şükür serumlarım bitti. Ayağa kalktım. Sonda çıkarıldı. Bebeğim emiyor. Ve sütüm hemen geldi hamd olsun. Sadece gaz çıkarmayı bekliyorum🤭 o da acil doğum olduğu için hoşaf moşaf kaldı yapamadım. Kayısı yiyorum çok su içiyorum. Benim baş ağrım henüz hiç olmadı ama yinede kahve içiyorum çünkü çok özlemişim nescafeyi😍 sorularınız varsa alırım canlar🤲🏻
lentil ilkgozagrimhavinim ayyyy çok şükür çok ne güzel olmş sağlıkla yanında kızın. O kadar stres sıkıntı silindi dmi bi anda. Gözün aydın uzun sağlıklı ömrü olsun.
nvn-mutlu ilkgozagrimhavinim gözünüz aydın canım Allah’ım sağlıkla sıhhatle büyütmeyi nasip etsin inşallah 🤲🥰 ne zaman taburcu olacaksın bide sütün geldi mi canım bende sezeryan olucam o yüzden çok merak ediyorum 🤭
Seydacann ilkgozagrimhavinim çok sevindim Allah analı babalı büyütsün inşallah 🥰 sütünüzün geldigini nasıl anladınız ilk emişte hemen geldimi sıktınız mı ben 36+0 ım ama göğüslerim yumuşacık hala endişeliyim gelmez diye. Çok az mı geliyor ilk baş nasıl oluyor
Selimetin ilkgozagrimhavinim ay canım benim çok sevindim adına. Rabbım sağlıklı sıhhatli güzel ömürler nasip etsin benimde karın cevresi 2 hafta geri.kasim 3 de tekrar perinolatije kontrole gidicem inşallah banada ciğer geliştirici iğne verir. Bende bebeğimi sağlıklı sıhhatli kucağıma alırım benimde sezaryen olucak büyük Bi ihtimal ile bende çok kafama takıyorum. Dua edermiş bana da.
ilkgozagrimhavinim Bu arada doğumumu pendik medipol hastanesinde yaptım. Doktorum canan acar demir. Herşeyden çok memnun kaldım. Ameliyathane ekibi, anestezi doktoru, hemşireler, tüm çalışanlar hepsi harikalar. 💗🌸
ilkgozagrimhavinim lentil herşey silindi herşey. Şuan çektiğim ağrı bile gözümde değil. Darısı başına kuzum🙏🏻 ve hiç üzülme kilo almıyor diye
ilkgozagrimhavinim nvn-mutlu amin canım, darısı tüm bekleyenlere inşallah🤲🏻 sütüm hemen geldi hamd olsun. Pazartesi taburcu olucam kısmetse
ilknurkaplan Maşallah canım bende salı günü saadet hanımda ikiz bebek sezeryan olucam insallah bizde sağlıkla kavusuruz cok sevindim senin adına
ilkgozagrimhavinim ilknurkaplan hiççç stres yapma. Karşı odamda ikizler var şuan 35 haftalık doğmuşlar canavar gibiler🤭 saadet hanımıda çok duydum gördüm. Hastaneden çok memnun kalıcaksın. Sana tavsiyem sakın stres yapma. Bebeklerine odaklan. Şimdiden hayırlı doğumlar diliyorum🙏🏻
lentil ilkgozagrimhavinim amin cnm amin. Senn kızla aynı kiloda zaten inşallah sağ salim kucağıma alırm bnde
nvn-mutlu ilkgozagrimhavinim hayırlısı ile çıkarsın sende inşallah canım ❤️ Tekrar gözünüz aydın olsun 🥰🥰
Ulkubtrgn @ilkgozagrimhavinim Gözünüz aydın sağlıkla büyüsün inşallah,bende aynı durumdayım 35.haftaya girdim 2186 gr bebisin kilosu bugün ciğer geliştirici vuruldum çok endişeliyim olacaklardan öyle iyi geldiki doğum hikayeniz icime su serptiniz 😌😌
ilkgozagrimhavinim Ulkubtrgn hiçççç endişelenme kuzum. O stresi çok iyi biliyorum ben. İçin içini yerde ne yapıcağını bilemezsin. Korkma sakın. Bende tam 35+0da oldum iğnemi. 36+3te de geldi erkenci kuşum. Görsen 40 haftalık bebişlere taş çıkarır minicik boyuyla. İçini rahat tut ve bol bol dua et🙏🏻
elifclkk Dogum sancisi agriyi bana tanimlayabilir misin desem nasil tanimlarsin benimde sezeryan olabilir cok korkuyorum
ilkgozagrimhavinim Seydacann aminnn cümlemizinkini canım🤲🏻 hiç sütü düşünme. Benimkilerde indi son haftalarda salık salık yumuşacıktı. Ama endişe etmedim hiç süt konusunda. Ameliyattan sonra hemşire geldi o çok yardımcı oldu. Tutturdu göğsümü. Genişten sıkarak tuttu. Yeşil yeşil ilk sütüm geldi zaten hemen