nevoliko Hanımlar biz 35+1 olduk bugün. Haftaya 36+1 de doktor kontrolüm var. Son kez bi doğum şeklini konuşucaz. Eğer sezeryana karar verilirse sizce bana o gün tarih verir mi? Bi erken doğum riskim yok. Şimdilik suyum nişanım gelmedi. Sizler neye göre tarih aldınız? Kimi 37 de oluyor kimi 39 u bekliyor
Kerem_mom nevoliko canım benim kesin sezeryan , ben öyle istiyorum o yüzden bi daha geldiğinde tarihe karar veririz dedi. Bi daha gidişimde 34. Hafta olacak . Kilosuna ve suyuna göre karar vericez benimkinin biraz suyu ve kilosu önde idi
betulmizrakk nevoliko bende 35+1 im ama bizim doktorumuz kesin bir şey demedi böyle devam ederse normal doğurursun demişti laf arasında çatı muayenesi yapmadan kesin karar vermez siz kesinlikle sezeryan istiyorum demediğiniz sürece bizi 37. Haftada çağırdı.
Gul-42 nevoliko babiş ayın 13 unde evlılık teklıfı yaptı ben 13 unde hamıle oldugumu ogrendım 13 ekımde dogum yaptım😀
Gonul_enes nevoliko benim diger iki bebem erken dogdu, 3.bebegimin gelisimide iyiydi daha fazla beklemeyelim diye 38+1 e gun verdi allaha sukur bu bebegim erken dogmadi bekledi o vakti…
Nihal42- nevoliko doktorumuz belirledi valla. Bana kalsa 1 hafta daha beklemek istedim ama izin vermedi malesef
Leylarana nevoliko benim kesin sezeryan olacaktı 38+5 e planlamıştık ama bebeğim 37 de doğdu. Eğer mümkünse 38-39. Haftalara almanızı öneririm. Bebeğim sarılık oldu doktor erken doğduğu için olduğunu söyledi. Kilo olarak iyiydi. Doktorum 37. Haftada 3000 gr doğacağına 39. Hafta 2800 gr doğsun bizim için daha önemli dedi. Son haftaya planlamanızı öneririm.
Merveonay nevoliko bebeğin gelişimi ve kilosuna bakım karar veriyorlar canım ama Sezaryen olacaksa 40ı beklemiyorlar kilosu fazla ve gelişimi tanmamladı ise 37-38 tam tersi ise biraz daha tutup 39 gibi alırlar sezaryeni bebeğin gelişimine ve senin isteğine göre belirliyorlar benim ilk doğumumda son kontrolümde sezaryen karar verdik ve 19.09.2019 tarihi olsun dedik ama gel gelelim sıpam durmadı 1 gün önce geldi 😅
ozgei Merveonay benim de kesin sezeryan, bebeğimin gelişimi de çok iyi ve önden gidiyor suyum ve plasenta da iyiymiş doktorum istersem 40ı bekleyebileceğimi söyledi, her doktor 39larda almıyor 🙄
bahar3589 nevoliko hiç bir fikrim yok benimde neye göre verdi 39+0 alınacak başka bir forumda okudum bebek kanala girince riskli oluyormuş inşallah çarşambaya kadar öyle bir şey başıma gelmez
ozgei bahar3589 neden riskli oluyormuş? Doktorum hiç böyle bir bilgi vermedi hatta istersem 40ı bekleyebileceğimi söyledi
Merve-2323 nevoliko kendi isteğinle sezeryan olmak istersen doktora söylüyorsun 38 haftada alınıyor ama normal doğum istiyorsanız çatı muayenesi yapılır çatınız buna uygun mu dar mı geniş mi ona göre 40 haftayı beklersiniz normal doğum için
Merveonay ozgei benimde ilk doğumum sezaryendi ve herşey tamam beklememeye gerek tok demişti her doktor farklı demekki
Merveonay ozgei kakasını yaparsa kordon dolanırsa gibi genel risklerden bahsediyorlar herşey tamamda bekletmemek taraftarı çoğu doktor
bahar3589 ozgei bebek doğum kanalına girerse sezeryan risk oluşturuyormuş 38 li haftalarda alınıyormuş bebek için risk olmaması için
ozgei bahar3589 çok saçma geldi, son anda sezeryan olan bir sürü insan oluyor kimseye birşey olmuyor, benim doktorum 39dan sonra alacağını söyledi, 40a kadar bekleyebileceğimizi de söyledi
bahar3589 ozgei bana da saçma geldi ama yapabileceğim başka bişey yok doktor 39 +0 a gün verdi bana kalsa 1 hafta önce alınmasını isterdim benim risklerim var canım 40 ı beklemek benim için risk teşkil ediyor sen bekleyebilirsin sorunun yokmuş işte doktordan iyi bilecek değiliz