Dendikoo Mrb arkadaşlar. Sorum başlıkta aslında. Bebeğinin boynunda kordon dolanması olup normal doğum yapan var mı? Böyle furumlarda yenidogan yoğun bakımına ihtiyaç oluyor mu? Bulunduğum şehirdeki devlet hastanesinde yeni doğan yoğun bakımı yok. Kafam çok karışık.
Omerhatice Dendikoo ben 40+2de norml doğum yaptım ve acilmam tam olmasına rağmen oglum kendini itemedi kesi atıldı.. oyle doğum gerçekleşti ve meğerse oglum 2 kere kordon dolamis boynuna ondan kendini itememis ilk bi doğar doğmaz ağlamadı 1 dakika sonra ağladı hamd olsun bir sknti olmadi.. yoğun yogunbakima gerek duyulmadı.. inşallah sizdede oyle olur.. ama ne olur ne olmaz bilemeyiz tabi belki nefessiz kalabilirse 1 kac saatte olsa yogun bakımda tutma ihtimalleri olabilir
Dendikoo Omerhatice sizin adınıza çok sevindim. Sağlıkla büyütün yavrunuzu 🙏yani birinci kademe var ama fazlasina ihtiyaç duyulması aninda başka ile sevk edileceği bilgisi verildi. Ne bileyim insan tereddütte kalıyor.
BusraTass Bende de aynı durum var, bebeğin boynuna kordon dolanmış doktorum normal doğum yapabilirsin sorun olma dedi 2 veya 3 defa dolanması durumda riskli olabiliyormuş, yinede tedirginim tabi.
Dendikoo BusraTass yani insam ister istemez tedirgin oluyir birde hastanede şartlar yeterli olmadığı için ben extradan düşünüyorum herseyi acil bir durum olduğunda buranin şartları yetebilecekmi diye