Bahar_93 İkili testte Bi oran yüksek çıktığı için perinatoloji 3lü tarama yaptırma amniyosentez yaptır dedi. Yaptıran var mı
Suzannaz Bahar_93 benimde ikili testim kötü çıkmıştı bana da amniyosentez önerdi doktor ama Antalya da Prof doktor kesinlikle amniyosentez yaptırma dedi iğne bebeğe ya da senin bağırsağına batabiliyormuş ya da erken doğum düşüğe sebep oluyormuş. eğer maddi gücün el verirse nifty testi yaptır %99 oranında doğru sonuç veriyor hemde ne sana ne bebeğine hiçbir zararı yok.
Gulsam Bahar_93 bende yaptirdim 2 hafta oluyo yaptirali. Bu konuda kendi kararini kendin vermen gerek kendini dinle ve düsün gercekten istiyomusun yaptirmak. Kimse sana yaptir veya yaptirma diyemez esinle konus ortak karara varin derim ben ikinizin bebegi ikinizin ortak karari olmali bence. Ben yaptirdim cünkü benim virüsle alakali biseydi eger bebekte ciksaydi tedavisi var diye yapma geregi duyduk ama bebekte sorun var mi yokmu diye baktirmak icin yaptirmazdim ben sahsen cünkü aldirma söz konusu olmazdi benim icin her türlü benim evladim kabulum. Cok korkmustum herkez baska bisey söyledi kafami karistirdilar en sonunda kendimi dinledim yaptirdim ve hic korktugum kadar degilmis toplam islem 5 dakika sürmedi bile.isinde iyi olan birini bulman lazim ozaman kendini güvende hissetmen önemli.
Bahar_93 Suzannaz banada antalya eğitim araştırmadaki dedi. Vitaledeki doktor ikili testin temiz 3lü yapmayalım demişti. Eğitim araştırmadaki de tam tersi amniyosentez yapalım diyo ikili testte sadece Bi oran yüksek halbuki
ozgese-s Nifty testi yaptır derim canım benim de yüksek riskli çıktı nifty testi yaptırdım sonuç temiz çıktı şükür inşallah birşey yoktur 🌷
Bahar_93 ozgese-s devletteki amniyosentez %1lik düşük tehlikesi var diyor onu yaptır diyor. Bende istemedim açıkcası moralimi bozdular. Özeldeki ikili testime normal demişti :/
Suzannaz Bahar_93 Devlet amniyosenteze gücü yetiyor hiçbirşey olmaz deyip kıyıyorlar düşünmeden sakın yaptırma. Bence özel hastane de problem yok dedilerse yoktur ama yine de yaptırabilirsen nifty test yaptır.
ozgese-s Bahar_93 benim ilk gittiğim doktor da amniyosentez dedi yaptırmadım canım şuan gittiğim doktor başhekim prof kadın ilk başta amniyosenteze gerek yok nifty testi sonucu pozitif gelirse son çare amniyosentez yaptırılır diyo ama sen bilirsin nasıl için rahat edicekse ama kendini hiç üzme eminim sonuç temiz gelicektie 🌷
Linaeliff Ben amniyosentez yaptırdım canim.evet riskli bir işlem ama uzman olunca yapan kişi bu risk cok azalıyor.ve en kesin sonuç bana amniyosentez demişlerdi.cok sukur temiz geldi sonuçlar.23.haftamda yaptırmıştım.sonrasinda da biraz dikkat ettim.simdi 38.haftamdayim.cok sukur ne su azalması ne bebekte ne de bende bir sıkıntı olmadı.hic yaptirmamis gibiyim.
Linaeliff Bahar_93 doktor kontrolünde ki gibi ultrasonla önce bebeğin pozisyonuna bakıyorlar.igneyi nereden batiracaklarina ve uygun pozisyon olduğunda bir yandan ultrason ile bakıyorlar bir yandan gobek deliginin alt tarafından iğneyi batiriyorlar.igne ince ve uzun ama sen asla ne bir acı ne de bir sızı hissediyorsun.asla acımıyor emin ol.zaten sende karşı ekranda görüyorsun iğneyi bebegi.hemen şırıngaya suyu çekip çıkarıyorlar iğneyi 2 dakika sürmüyor emin ol.sonrasinda günlük hayatına dönebilirsin diyorlar ama 1 2 gün biraz dikkat et bol su iç ve cok aktif olma diyorlar.bende 1 2 gün yattım çok aktif olmadim ve bol su içtim.herhangi bir sıkıntı yaşamadım.ne bir agri ne de başka bisey ama dediğim gibi yaptırdığın doktor çok önemli.buna dikkat et canım lütfen yaptırmaya karar verirsen.bide bu işlem istendiğinde her kafadan bir ses çıkacak.sen sadece eşinle ver bunun kararını kimseyi dinleme.bana o kadar biseyler diyen oldu ki anlatamam.biz eşimle kapattık kulagimizi herkese ve yolumuzu kendimiz çizdik.hakkinda hayirlisi olsun canim.umarim hiç bir sıkıntı olmadan kucağına sağ salim alirsin yavrunu
Bahar_93 Gulsam Haklısın tabi. bnde Yaş riskli değil, akraba değiliz, ensesi iyi gelişimi önde gidiyor. Bir oran yüksek çıktı diye korkuttular. Bir şey olsa özeldeki de söylerdi. Bir doktora daha göstermek istiyorum. Rabbim yardım etsin hepimize
Bahar_93 Linaeliff eşim yaptırma taraftarı, bnde başka doktora daha gösterelim diyorum. 2 doktorda farklı konuştu bana. Allah yardımcımız olsun inşallah sizde bebişiniz sağlıcakla kucagınıza alırsınız
Gulsam Bahar_93 aynen baska doktorada bir göster kararini öyle ver bende ayni senin gibiydim rüyalarima giriyodu karar veremiyodum her kafadan ses cikiyodu. Allah yardimcin olsun insallah bebegin ve senin icin en dogru olan karari verirsin. Hangi deger yüksek cikti acaba?
Linaeliff Bahar_93 Amin canim inşallah hepimiz.tabikide göster başka doktorada ben 4 5 kere detaylı ultrason girmiştim emin olmak iyi birsey duymak için cok iyi anlarım
Bahar_93 Gulsam evet çok stresli biri olunca 😓 kombine risk yaş riski normal. İkili test 1.183 degerin üzerinde
Gulsam Bahar_93 icini ferah tut hersey Allahtan merak etme insallah bisey yoktur. Hayirlisi olsun insallah