rengarenkduduv aslında cahillikle alakası yok. Ilk yazdığınız uzun yazıyı da okudum. Komisyon alıyorlara gelince evet alan doktorlar var çünkü birebir yanında hemşire olan arkadaşımdan duydum. Insanlarin Allah’a emanet etmesi durumunu bende yaptım. Nedenini de açıklayayım bu arada sizin dediklerinize de saygı duyuyorum yanlış anlaşılmasın. Benim de 2li testim kan değerlerinden kötü geldi. 14. Haftamda öğrendiğimin ertesi günü hemen özel de bir perinatoloğa gittim. Doktor tam 1.5 saat boyunca sabırla bebeğimin damarlarından tutun da beyin açısına kadar jer şeyine baktı. Ve gayet sağlıklı dedi. Ve biz o gün ileri bir test yaptırmak istemedik. Ama eğer ki ultrasonda deseydi ki hamilelikte sıkıntı olur sakat olabilir ya da doğunca yaşamaz gibi olumsuz şeyler söyleseydi direkt amniyosentez yaptırırdim bunu bile bile doğurmak ya da evet Allah’a emanet ettim demek zor olur. Ama genel anlamda hep benim gibi ultrasonu temiz olan insanlar biraz daha rahat diyebiliyor. Ayrıca nifty testine gelirsek daha 1 hafta önce bir postta nitfy testi temiz gelmiş bir arkadaş doğum yaptı bebeği down sendromlu. Yani o testler de bir tarama testi. Böyle şeyleri duyunca da sanırım tevekkül etmekten başka çare kalmıyor, cahillik mi bilemedim. Instagramdan deli gibi doktor canlı yayınları takip ediyorum nifty önermeyen de var 3lü teste çöp diyen de var testler kesinlikle yapılmalı diyen de var. Haklı olarak biz insanlar da ne yapacağımızı şaşırmış durumdayiz. Sağlıklı güzel doğumlar diliyorum hepimize, umarim herkes için güzel bir süreç olur, sevgiyle kalın 🍀🍀