Kızlar hepinize merhaba öncelikle biraz uzun olabilir başlıyorum 😊 şuan 4 günlük taze anneyim annelik dünyanın en güzel en tarifsiz duygusu Rabbim isteyen bekleyen herkese nasip etsin inşallah 🙏 riskli gebelikti bnmki 14 haftadan düşük tehlikem başlamıştı rahim ağzı kısalığı vardı ve sınırdaydı 26 haftadan beri her gelmediği güne şükrediyorduk 35 36larda da biz isterken gelmiyodu😂 umudunuzu hiç kaybetmeyin başlarda çok yattım hiç kalkmadım sonrasında yürüdüm merdiven çıktım uzun süre ayakta kaldığım zamanlar bile oldu ama bebeğim geleceği zamanı kendi seçti :) (ama doktorunuz ne diyorsa muhakkak dinleyin ilaçlarınızı ihmal etmeyin) 🤭 neyse doğum zamanları yaklaştı bnm normal doğum gittikçe artıyodu çok kararsızdım normal mi sezaryen mi die son ana kadar doktorumla gün konuşmadık hep haftaya konuşuruz die normal doğum yapmamı istiyordu 38+2 de çatı muayenesi için gittiğimde doktorum hiç bir engel olmadığını gayet rahat bi doğum olucağını hatta 3cm açılma olduğunu söyledi bebek küçük çok kolay olur die ikna etmeye çalıştı son ana kadar normal doğum taraftarıydı ama bnm bi türlü yenemediğim korkularım vardı neyse açılmam 3 cm olduğu için beklemedi 18 ekim sabahı gel dedi yani 38+4 te birde bnm çatı muayenesi sonrası lekelenmem oldu ama normalmiş bn muayenede kasmadım hiç kndimi rahattım neyse geldimi 18 Ekim 🙈 gece 1 2 3 saatler bi türlü geçmiyordu en son 5buçuk oldu artık dayanamadım eşimi uyandırdım bebeğim çok hareketliydi oda sabırsızlanıyodu saat 6.40 da çıktık evden hastaneye girdiğim gibi bi heyecan sarmıştı beni ki sormayın anestezi ile görüşmeden sonra ameliyat önlüğü ve bonesi verildi doktorum geldi yarım saat bekleticem seni bi normal doğum var dedi ama koridorda bi çığlık sesi yankılanıyor o an bi kez daha iyiki dedim 😊 ameliyathane ye geçtiğimde çok üşürüm sanıyodum ama bana çok soğuk gelmedi ekip çok iyidi iğnemi yaparken bi korktum ama çok acımadı hatta hiç acımadı sürekli konuştular benimle bnmle uğraşırken his vardı ama acı 0 dı sadece bastırdığında sağ alt kaburgam acıdı o kadar bebeğimi yanağıma koyduklarında çok ağladım çok duygusal bi andı sonra bebeğimi götürdüler bnde sanırım bi yarım saat olmadan çıktım odama uyuşukluk 3 saat sürdü 3 saatten sonra oynatabiliyodum hemen sıvı almaya başladım çok kolaydı ama ilk ayağa kalkmak çok zordu sonrasında zaten yürümek gerekiyo hastanede eşim ve annem kaldı sabaha karşı eşim eve gitti saat 8 buçuk gibi taburcu oldum anneme geldim bebeğim çok şükür sağlıklı bi sıkıntısı yok 4 gün nasıl geçti hiç anlamadım sütüm hemen gelmedi mama verdim oğluşum biraz fazla uyuyor sarılık olması bni çok korkutuyor İnş olmaz teyzeleri bnde çok sabırsızlanıyodum sonunda doğum hikayesini yazmak banada nasip oldu bebeğim tam 3 kilo 50 cm doğdu iki saat kadar oksijen aldı emme refleksi vardı hemen verdiler 🐣🥰 hastanede bi üst 3 pijama değiştim depend almıştım kullandım ama kanamam yoktu tuvalete yetişmek zor oluyordu 🙈 bide depend giyince külot giymedim emzirme sütgenini kullanmadım atletini kullandım sadece bn hastane de 1 gece kaldım gece saat 4buçuk gibi gazımı çıkardım 🤭 dikişlerim yapıştırma bnm doğumum çok güzeldi umarım hepinizin kolay doğumları olur 🙏😊 sanırım çok uzun oldu ama merak ettiklerinizi sorabilirsiniz 🤭🌸