oyaadiguzeller Bebeğinizin ultrasonda burun kemiğini gören oldu mu ? Taramaya girdiniz mi ? Sonuç ne oldu ? Doktorum oğlumda burun kemiği var dedi 3 lü tarama istedi..
EsengulC oyaadiguzeller benim 10haftalık kontrolümde doktor burunkemiği görünüyor dedi bu down sendromlu bebeklerde görünmüyor yani oluşmuyor o yüzden bakıyorlar ben 2 li 3lü tarama yaptırmadım ama özelikle bunun için yapılıyor diye biliyorum doktor görünüyo deyince yaptırmadım ben zaten aldırmak gibi.bi.düşüncem yok o testlerde uüzde yüz sonuç vermiyor o yüsden yaptırmadım ama herkesin kendi kararı tabi doktorunuz istediyse durumunuz da müsaitse yaptırabilirsiniz
Baharozdemir oyaadiguzeller burun kemiği var deyip ölçüsünü mu normal bulmadı acaba? Küçük olmamalı ama su an hatirlayamadim sınır ölçüyü. Yanlış değilsem 4mm . Bilen varsa duzeltsin beni. Benim oglumunda büyük mesela mm. Dr umuz küçük olmasında büyüklüğü dert değil demişti.
liveyourlife oyaadiguzeller 12. Haftada yaptırdığım ikili testte perinatolog burun kemiğinin olmasının yeterli olduğunu söylemişti. Detaylı ultrasonda ise burun kemiğinin uzunluğu ölçülmüştü. Normale göre biraz küçük olduğu içinde nifty testi yaptırabilirsiniz demişti. Ama şunu da eklemişti. Burun kemiği kısalığı ense kalınlığı gibi güçlü bir belirteç değil tek başına çoğu zaman da down sendromu olduğunu göstermez demişti. Sonrasında ben başka perinatoloğa gidip tekrar detaylı yaptrdım. O da aynı şeyi söyledi.
oyaadiguzeller EsengulC ikili yeterli aslında ama yaptırmak istersen yaptır dedi bugün yaptırıcam. Tabi ki aldırmak gibi bi düşüncem yok , ama bilip kendimi de oğlumu da ona göre hazırlamak istiyorum 😕
busra5501 EsengulC bu tarama testleri bebek aldırmak için yapılmıyor. Hiç bir anne de aldırmak için yaptırmaz. Sadece dowvn sendrom değil bir çok kalıtsal yada iç oranlarla alakalı hastalıkları teşhis ediyor ileri tarama da eğer varsa önlem alınıyor. 🌼
Baharozdemir Sogancik burun olculuyor evet nazalkemik oldgndan eminim. İkili test ben de yaptırdım gerisini yaptirmadim ama. Iciniz rahat olsun gerisi gelir ins
987123 Benim de doktor ense kalınlığı burun kemiği iyi olmasına rağmen 2 Li test istedi, orda çıkan sonuçlar daha garanti diye istiyorlar ultrasonda yanılma payı çok yüksek yaptırın korkmayın zaten temiz çıkar
EsengulC busra5501 yok onu biliyorum zaten de down sendromlu ya d Allah esirgesin farklı bi rahatsızlığı olsa aldırmayı düşünmem o haftadan sonra o amlamda dedim yoksa çok önemli testler tabii ki sadece ilk oğlumda yaptırmadım o yüzden bu hamileliğimde de tercih etmedim doktor size bırakıyor zaten tercihi
Rainbow0126 Ben detaylıda baya çocuğumun burundan oluştuğunu gördüm 😂 ağzını burnunu yediğimin önce burnu oluşmuş sonra vücudu sanki.