Merhaba hanımlar. Öncelikle bebek bekleyenlere hayırlı doğumlar, anne olmak isteyenlere Rabb’im nasip etsin, evladı olanlara da hayırlı ve sağlıklı ömürler diliyorum. Şuan hastaneden yazıyorum bu postu. Uzun zaman oldu bekliyorum atabilmek için doğum hikayemi. Ben geçen sene bir kayıp yaşadım. Onun için doktorumuz bu hamilelikte sürekli tetikteydi sağolsun. Başından beri her şey iyi gidiyordu sadece son zamanlarda nst ye girdiğimde heyecandan tansiyonum yüksek çıkıyordu. Travmamdan ötürü olduğunu düşündüm. Doktorum bir gece yatış verdi. Ve tansiyonum normal çıktı. Sonra 26 Ekim doğum tarihi olarak konuştuk. Amadoktorum 23 Ekim olarak düzenledi. En son nst de hareketlerimiz azalınca ve tansiyon da 14 9 çıkınca doktor Çarşamba gunu seni doğuma alalım dedi. Salı akşam 12 den sonra bir şey yiyip içmedim. Çarşamba sabah 8 de hastanedeydim. Önce doktor muayene etti bebeğim ters duruyordu. Makat geliş olduğunu belirtti ve ben yatisimi yaptım. Kahramanmaraş sular akademi hastanesi Önder Ercan doktorum bu arada. Odaya çıkınca bana kıyafeti verdiler giyindim. Sonra serum ve antibiyotik yaptılar. Beklemeye başladım. 11 gibi ameliyathaneye indim. Anestezi doktoru öne eğilme mi çenemi göğsüme dayayarak sırtımı dışarı cikarmami söyledi. Ardından spinal iğnesini yaptı. Sonra yatırdılar beni. Kollarıma cihazlar takıldı. Tansiyon aleti, serum vs. Sonra anestezi doktoru başımda benimle konuştu. Şimdi bacakların uyuştu cekistirme ittirme gibi şeyleri hissedersin ama acı hissetmeyeceksin dedi. İğneden sonra bacaklarım uyuştu böyle sanki bacaklarımın üstüne oturmusum uyuşmuş gibiydi. Sondayi bu arada taktılar hiçbir şey hissetmedim. Sonra benim tansiyonum bir düşmeye bir yükselmeye başladı doktoru çağırın dediler doktor geldi. Ardından beni sakinleştiriyor anestezi doktoru o sürede. Miden bulanırsa söyle dediler söyledim basimi yükselttiler. Sonra doktor geldi. Gülbeyaz hanım nasılsınız dedi başladı ameliyata. Öncesinde benim acı hissedip hissetmediğimi kontro ettiler hissetmiyordum. Sonra doktorun her yaptığını cekistirmeleri karnıma bastirmalari hissettim ama acı yoktu. Ardından 10 dakika geçmedi kızımin ağlama sesini duydum. Prensesin geldi dedi doktor ve bana gösterdi kızımı. Ardından bebek hemsiresine verdiler ve o giydirip bana getirdi hemen öptüm. Sonra onu odaya çıkarttılar. Benim işlemlerim devam etti. Ardından sedye ile ben de çıktım. Kızım odada babasının kucağındaydi. Babası bana verdi. Emzirmeye çalıştım. Biraz emdi ama sütun geldiğinden emin olamadım. Sonra bebek hemsiresi geldi sürekli göğsümi tutturmaya çalıştı kızıma. 12 de emdikten sonra saat 4 bucuga kadar emmesi halsiz düştü. Artık endişelenmeye başladım kan şekeri düşecek diye. Çocuk doktoru geldi muayeneye. Sercan uysal hanımefendi çok tatlı biri. Sakince bana anlattı. Bebeği soydurdu. Muayene etti. Ardından göğsumu açtı ve sütümü sıktı sütun var sadece emzirmeyi beceremiyorsun dedi. Mama vermemek adına emzirmen lazım dedi. Ardından sakince anlatarak kızımla bana ten tene temas yaptırdı. Tabi bebeği soyunca odadakiler üşür moduna girdi. Doktor hemen üşümez dedi. Ve kızım ilk kez emmeye başladı. Çok şükür ardından sürekli emzirmeye çalıştım. Kayinvalidem sürekli soyacak miyiz çocuğu modern oldu her şey falan dedi 😂 ameliyattan odaya gelince benim dikiş yerim acımaya başladı biraz erken oldu. Sonra hemşireler karnıma bastırıp aktif kanama var mı diye baktılar yoktu. Sondayi kontrol ettiler idrar çıkışına baktılar. Sonra doktorum geldi saat 7 gibi su, çorba, bisküvi, meyve suyu gibi şeyler yiyebilirsin 8 de de yürüyüş yapacaksın dedi. 8 de hasta bakıci üzerimi temizleyip kıyafetlerimi giydirdi. Koridorda yürüdüm. Başlangıçta ayağa kalkarken efsane bir sizi oluyor ama yürüdükçe açılıyorsunuz. Dik yürümeye dikkat ettim. Ardından ara ara sürekli yürüdüm. Kızım da emmeye devam etti. Ancak tek sıkıntım anestezinin etkisi bana kaburga ağrısı ve omuz ağrısı olarak yansıdı. Kaburga ağrısı nefes bile aldırmadı. Yatağa yatamaz oturamaz oldum. Bol bol su ve sabah akşam kahve iç dedi anestezi doktorum onu da yaptığım halde omzuma ve kaburgama vurdu ağrı. Şimdi hemşire ağrı kesici yaptı. Ben de size bunları kızıma bakarak yazıyorum. Allahım herkese yaşatsın bu duyguyu. Elleri yanaklarında bir uyuyusu var her şeyi unutturuyor insana. 😍