selam anneler ve anne adayları😁 doğuramadım diye yakınıyordum sancılarım başlamıyordu sonunda 40+6 haftalıkken salı günü sabah 7:30da suni sancı almaya başladım. 5cm açıklığım vardı ebeler çabuk ilerler iki saate doğurursun dediler. eşimle ben oo iyi kolay geçecek diye sevinmiştik🤣 ilk başta sancıları güzel karşılıyordum topta zıpladım yürüyüş yaptım vs vs. ama iyice şiddetlenince dayanamadım ve epidural iğnesi vurdurdum (açıklığım 6-7cm idi vurulduğumda) ve o kadar rahatlattı ki anlatamam. hiç acımadı da yani tabi ufak bişeyler hissediyorsunuz ama öyle acı verici değil. önce sancılarım hafiflemeye başladı sonra sadece kasılma şeklinde hissettim. rbe açıklığıma bakıyordu arada yavaş ilerler iğneden dolayı demişti zaten, öğlene doğru tam açıklığım oldu rahat bi şekilde tabi sonra doğumhaneye gittik. ebeler bana ıkınmayı nefes tekniklerini anlattılar sonra egzersiz yaptırdılar doktor gelmeden ben ıkındım onlar çocuğu geri itti (kesi olmaması için bir teknikmiş) sonra doktor geldi ıkınıyorum çok güzel az kaldı kafası çıkmak üzere saçları çok güzel diyor ama benim oğlan kendini geri çekiyor karnıma geri kaçıyor🤣 yarım saat ıkınmadan sonra iyice yoruldum doktorum vaküm pompası istedi ve o şekilde doğdu🥰 hemen kucağıma koydular 10 dakka sarıldık birbirimize beni tanıdııı😍 az bişe dikişim var sancısı oluyor ama herşeye değer bir duygu🥰Rabbim herkese nasip etsin evlat kokusunu