• Troid bezi yetmezliği?

Ben de tiroid yavaş çalışıyormuş ilaca başlattılar aç karna her sabah kahvaltıdan yarım saat önce kullanıyorum 6,58 di değerim şimdi 3bucuk ama 2buçuk altında istiyorlar hala devam ediyorum bebekte gelişim ve zeka geriliği yaparmış kullanılmazsa Allah korusun sizinde mi çıktı

EsraCKaya maalesef ilk hamileliğimde çıktı ve kalıcı bi ömür kullanmak zorundaymışım ilaçları doğumdan snra geçti diye hiç baktrmadm bacak ağrısından doktora gittim öyle kalıcı olduğunu öğrendim 2 ay önce 8 di 5 haftalık hamileyim henüz ölçmediler

EsraCKaya türkiyede ihmal ediyorlar değer düzelince yinede ayda 1 kontrol ettir hamilelikle beraber yükseliyo ilk hamileliğimde öğrenince önemli bişy olmadığını söylediler 4 buçuktu o zaman ilaç fln vermediler o zamanda 8 e kadar çıkmıştı hamileliğimin son ayında tamamen düzelmişti değerler

Benimde yavaş çalışıyormuş hamile kalmadan önce öğrendim. Hamile kaldığımdan beri ilaç kullanıyorum lohusalık bitene kadar kullanmam gerekiyormuş😕

Bende hamile kalmadan önce öğrendim bu değerlerle hamile kalmanız biraz zor dedikleri an meğer hamileymişim yakın ömür boyu ilaca başlattılar yakın zamanda tekrar kontrole gidicem

Yaprak Evet artık hep kontrol ettirmek gerekiyor 15haftalık hamileyim 25mg olandan bir tane günde hafta sonu 2tane içiyorum her ay kontrol var Allah saglıkla kucagımıza almayı nasip etsin kuzucuklarımızı🙏🏻 İlk gebeliğimde yoktu 3yaşında kızım 3sene sonra cıktı demekki

Yaprak Evet canım bende geçen hafta kontrole gittiğimde öğrendim en düşük dozdan ilaca başladık

Selinsevener benm 14 aylık bi kızım var şuan çock fln düşünmüyordüm kızm küçük olduğu için herneyse 🙂 hamile kalmadan önce teoid değeri 8 di bu şekilde hayatta çocuğun olmaz 2 buçuğun altında olması lazm dedi doktor bende o unun dediğine inanarak doğum kontrol hapını kestim zaten çocuk olmaz bu şekilde boşuna hap kullanmayayim dedim sonuç 5+4 haftalık hamileyim

EsraCKaya şuan troid değerin kaç 25 mg az değilmi? Hamilelik hormonuyla zaten artış oluyor değerlerde

Yaprak benim 25 gün önce 3bucuklarda falandı 2kasımda tekrar f
              Gideceğim canım belki de düşmüştür düzenli içince ilacı düşüyor sadece haftasonları 2 defa içiyorum çok şükür 6,58 falandı düştü

EsraCKaya maşallah canm benm 8 di enson şuan kaç bilmiyorum ama günlük kullanıyorum ilacı 100 mg

Yaprak ya bende hemen düşünmüyordum asla nda doktor öyle deyince iyice saldım kendimi 😂sonuç bebek 👶🏻 ummadığın anda da güzel oluyor ilk bebeğim benim 🙏🏼

Bu arada benim değer 4 küsürlü bişeydi 25mg bailattılar ,kadın doğumdoktorum 4. Aydan sonra yükseltelim dedi

Selinsevener maşallah canm 🤗 Biz ummuyoruz ama rabbim nasibimizde olanları aratmadan veriyor çok şükür 🙏🏻 😍

Bende de varmış, yavaş çalışıyormuş. Bende aynı şekilde zor hamile kaldım ve hamileliğim boyunca kullandım ilacı. Şuan ikinciye hamileyim hala devam ediyorum. Bi ara dr bıraktırdı ama yine yükseldiği için ömür boyu kullanıcam 🙁

Kızlar hepimizde aynı sorun varmış ya peki sizdede kas ağrısı oluyormu bacaklarım çok ağrıyor ve doktor troid yetmezliğinden dedi

Yaprak dahiliye doktoru en düşükle başlatalım dedi düşmezse artırırız dozu dedi çok şükür düşüyo stres ğzüntü vs de etkiliyomuş sanırım

EsraCKaya sanmam canm etkilemez onlar yeterince iyot tüketmediğimizden oluyor