Öncelikle Allah şifa versin. Bence iyi ki yaptırmışsınız. Hazırlıklı olmak en iyisi böyle durumlarda. Ben ikili üclü test terine direkt yurt dışına giden nifty test yaptırdım tavsiye ederim. Renkli ultrasonda da ilk Ali ekize gittim. Kalbinde ufak bir sorun gördü. Sonra başka uzman bir perinotologa gittim hiçbir sorun olmadığını söyledi. Başka bir doktora daha gitmek iyidir. Sizin yerinizde olsam amniyosentez de yaptırırdım açıkçası… düşük ihtimali çok az diye biliyorum öyle olmasa yapmazdı hiçbir hekim.
Tabi ki doğumda ne olacağını kimse bilemez. Allah herkesin bebeğine sağlık sıhhat versin. Bir de 10-20 yıl önceki tıpla şimdiki tıp aynı degil. O zamanlar ultrason bile çok az merkezde varmış. Benim kayınvalidemin ikiz gebelik olduğunu doğumda fark etmiş doktor. Ki doktoru o dönemin meşhur doktoruymuş. O yüzden günümüz teknolojileri yüksek olasılıklar veriyor geçmişle kıyaslamak manasız…
İkili üclü testlere ben de güvenmiyorum. Ama detaylı ultrason nifty test amniyosentez vs daha güvenilir yöntemler…
Bence bir doktora daha görünün. Gerekirse nifty test yaptırın. Bunlar hep maddiyata da bakıyor ama en azından gelecek icin hazırlık yaparsınız. Bilinçli olursunuz. Belki nifty test temiz gelecek içiniz rahatlayacak…