Cylnsms Haftamdayim bugün perinatalojiye detaylı ultrasona gittim öyle pişmanım ki 😢🥱 doktor bana beyin yapısı ile ilgili bir sorun gördüğünü söyledi. Corpus callosum agenezi olabileceği bilgisini verdi. Yani doğum sonrası down sendromlu da olabilirmiş . %40-50 oranında raporda belirtmiş. İsterseniz gebeliği sonlandırmak için çapa tıp fakültesine gidebilirsiniz zaman kaybetmeden denildi.. bu ihtimal bile beni o kadar üzdü ki belki sağlıklı da doğacak bilemiyorum , detaylı ultrasona giderek büyük hata yaptım 😢 yaa moralim çok bozuk 😪😪
akgunbirsen Cylnsms bence pişman olmayın. Zaten detaylının amacı bu incelenip bir şey varsa anneyi buna hazırlamak. Kötü şeyler duymanıza üzüldüm umarım yoktur ama doğduktan sonra down sendromu olunuyor mu ki ya buna şaşırdım ben. Ben de bir bakınayım netten merak ettim. Dediğim gibi pişman olmayın ya hiç bilmeyip doğumdan sonra o ihtimal gerçek olsaydı? Daha zor atlatırdınız.
Busraderecam Cylnsms rabbim şifa versin inşallah sen içini ferah tut Allah’ın izniyle sağlıklı olur 🤲
Meryemtrksoy Cylnsms kendini üzüp strese sokma hiç kaldı ki bu testlerin %100 doğruluğu vardır diye bişey yok ihtimal dahilinde ama ne olursa olsun o sizin evladınız öyle de olsa sağlıklı da olsa 😍o yüzden kendini yiyip de bu kötülüğü yapma kendine ne sağlıklı denip de öyle doğmayanlar var down sendromlu denip de öyle doğmayan da çok o yüzden bekleyip görmek en iyisi herşey allahtan kendini üzdüğüne değmez 🙏
Gkcdila akgunbirsen Benim ablama hiçbir sıkıntı yok dediler doğumdan sonra down sendrom riski gördüler kan verdiler ve öyle de çıktı. İlk başlarda çok zor oldu. Önceden bilmek araştırmak kendinizi hazırlamak çok çok daha farklı. Şimdi meleğimiz 4 yaşında ve gerekli eğitim sevgi ilgi verildikten sonra arkadaşlarından geri de kalmıyorlar. Her aileye nasip olmaz o melekler 🙏🏻🥰
Cylnsms Nemusto tabi yaptırmıştım. Bir problem yok denilmişti. Burun yapısı ense kalınlığı herşeyi iyiydi . Bugün gittiğim perinatalogun gebeliği sonlandırma üzerinde olması beni gerdi açıkçası.
Ebrk Cylnsms iş yerindeki bi arkadaşa doktor aynı soyledi bi test varmış onu yaptırdı normal çıktı test sende bi araştır o testı yaptır yoksa boşu boşuna bi cana kıyacaktılar canım
Cylnsms Ebrk Amniyosentez sıvısı alınabilir anne karnından dedi doktor ama bazen sonuç doğru olmayabiliyor denildi.
Deliniz Cylnsms Canım korkma Allah büyük benim bı arkadasım vardı onun içinde böyle soyleniyodu o gittmedi özel hastane bırakmadı İstanbul’da ve herkez aynı seyi söyledi tüm özel hastaneler bebeği doğdu şuan 2 buçuk yaşında yine hamile doğurmak üzere yani korkma rabbim büyük o kadar doktor aynı şeyi söyledi ama maşallah turp gibi 2bucuk yasinda
akgunbirsen Gkcdila ablanızın durumu anne karnında farkedilmemiş bu arkadaşın dediği doğduktan sonra down sendromu olma gibi durum. 🤷🏻♀️ Ben ona şaşırmıştım. Bebek döllenme anında down mu değil mi bellidir aslında. Ha görebiliyorlar göremiyorlar bilemem. 🤗
Nemusto Cylnsms iki arkadasım farklı zamanlarda bebeklerine down sendromlu dediler.. birisi bilerek dogum yaptı saglıklı bir kızı var😊 diğeride nifty testi yaptırdı temiz çıktı ayrıca ultrasonda burun kemiği vs baktılar hep. İçiniz rahat etmezse başka b perinstologa gidin bence
Cylnsms Nemusto Ya sonuç ne olursa olsun bebeğimi aldırmayacam zaten ama böyle bir ihtimal bile üzdü ister istemez. Başka bir perinataloğa gitsem mi bilemiyorum
senguldolu Cylnsms içini ferah tut canım ana rahmi bir sır kandan bakılan testler var araştır yaptır perinatoloklorın genel tavrı öyle ultrasonda bebekte gördükleri sorunların çözümünü aldırmak olarak görüyorlar benim de bebeğime en ağır kalp hastalığı olan hipoplazik sol kalp sendrom teşhisi kondu doktorlar ameliyat bile edilemez doğardoğmaz ölür gebeliği sonlandır dediler araştırdık ameliyat ihtimali varmış 3 yaşına kadar 3 ameliyat olup fontan dolaşım sistemine sahip olacak şimdi o ameliyat ihtimaline tutundum
akgunbirsen Bakındım biraz netten down sendromu değilde yürüyememe, konuşamama gibi şeyler oluyormuş. Hafif zihinsel engel olabiliyormuş ama size söylenen gibi kaç kişiye söylenmiş çoğunun sağlıklı doğmuş hatta birinin oğlu 10 aylıkken yürümüş. 🙏🏻
Cylnsms akgunbirsen Evet bu tarz şeyler söylendi geç algılama geç yürüme vs şeyler.. ya doktorun sağlıklı doğabileceği ihtimalini söylememesi bile gerdi beni . Yani hemen gebelik sonlandırma düşünebilirsiniz dedi. Evet sağlıkla da olabilir dedi ama siz bilirsiniz yine denildi
Nemusto Cylnsms bence gidin perinatologa her zaman ikinci görüş iyidir.. sonuç ne olursa olsun en azından hazırlıklı olmak daha iyidir..
Pinar17 Cylnsms bence başka bir perinatoloğa gidin ve hiç böyle bir şey görüldüğünden bahsetmeyin ilk defa gidiyormuş gibi. Tek doktorla karar vermeyin. Eğer yine böyle birsey denirse aldırmayı düşünmüyormuşsunuz eğer zamanı geçmediyse amniyosentez ya da nift testi yaptırabilirsiniz. Rabbim hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah güzel haberler alırsınız 🤲🤲🤲
Tbsylmz Cylnsms Bence imkanın varsa tek bi yerle kalma canım başka doktorlarada git yüreğinide ferah tut 🤲🏻
Kamusbuglem Cylnsms eğer istanbuldaysanıx burda öyle bır uzmn bar kız kardeşimede kafası büyük falan demişlerdi kardeşim o doktora göründü hiç bişeyi yok dedi doktor ve bir kere gidince herhangi bir sey oldugunda tekrar ücretsiz gidebiliyorsun canım
Gamzeparlak1 Cylnsms moralin bozuldu ama detaylinin amacı da bunları görebilmek,keske daha erken haftalarda yapilabilse anne bebek arasinsa bağ guclenmeden. Sizin kararınız önemli,yanına payları da var.
akgunbirsen Cylnsms sıkmayın canınızı doktorlar her zaman en kötüsünü söylemek zorunda. Söylemezlerse siz bize böyle demediniz deyip başları daha çok belaya giriyor.
Alone Cylnsms ah cnm doktorlar hep en kötüsünü söylüyor. Benim bebeğim down sendromlu doğacak ve ben kaç doktordan neler neler duydum aldırmam için. Ama kıyamadım şimdi 37 haftalığım doğumu bekliyorum. Onlar asla anneye umut vermiyorlar. İnş sağlıkla gelir bebeğin
Aylin_16 Cylnsms barış muslu yu biliyormusunuz ama instagramda bir bakmanızı tavsiye ederim konuyla alakası yok diyebilirsiniz ama şuan hamileyiz ve birçok duyguyu derinlemesine yaşıyor ve değişen hormonlarımızla korkularımızı çoğaltıyoruz bebeğimiz karnımızdayken bilinçleri açıktır ve olan bitenden bizim korkularımızdan da etkilenirler lütfen olumsuz düşüncelerimizi serbest bırakalım yaradana tam teslimiyette olalım kötü düşünüp kötüyü çekiyoruz senden ricam bebeğinle yalnız bir ortamda nefes egzersizi yap ve ona hiçbişey olmayacağı çok sağlıklı bir bebek olduğunu anlat onu sev ve sevdiğini bırakmayacağını çok sağlıkla kucağına alacağını anlat HERŞEY GÜZEL OLACAK BUNA İNAN SEVGİLER 🥰❤️
AdenEva akgunbirsen öyle zaten doğumdan sonra derken doğduğunda down sendromlu olabilir demek istemiş yani. O zaman görebilirsin manasında