Anne58 Kızlar merhaba üç hafta sonra detaylı utrosonum var ultrasonumu yapcak doktor karından baktıktan sonra vajinadan da bakıyomuş böyle yaptıran oldu mu acaba aranızda bi zararı olur mu? olmaz dediler ama aklıma takılıyo yine de
Muhammedamine Anne58 ben sırt üstü bakamazsa yan yatırıyormuş diye duydum benimde üç hafta sonra ama vajinal ultrason ile hiç duyöadım bi kaç arkadaşıma yan yatarak bakmışlar
Mavi1 Anne58 alttan bakmak mı? hayır öyle bir ley yaptırmadım, sende yaptırma Allah korusun sonu başka yerlere gider. normal ultrasonu karından bakıyor sadece
Pembemimavimi Anne58 been 1 hafta once gttim hic oyle bisey yapmadi karindan bakti alttan bakmazlar sanmiyorum
Rumeysaylz Anne58 İlk defa duyuyorum ben iki defa ayrıntılı ultrasona girdim hiçbirinde de olmadı öyle birşey
Anne58 [bilinmeyen] randevu veren hemşire dedi karından baktıktan sonra alttan da bakıyomuş daha iyi görmek için ben de tereddütlüyüm açıkcası
Muhammedamine Anne58 ben duymadım ama gerekiyorsa bakabilir neden tereddüt ediyorsun ki ? Sence tehlikeli bişey olsa doktorlar gerek görür mü vajinal ultrasonun bi tehlikesi yokki rahat olursan
Anne58 Glmsr ya bende ilk defa duyuyorum çok kararsız kaldım eşimde bi zararı olmaz diyolar baksın diyo ama içim rahat değil
Muhammedamine Mavi1 yapmayın canım vajinal ultrason zararlı olsa kadın doğum uzmanı bunlar gerek gördüklerinde kullanıyolar .. hem sonu nereye gidebilir ki neden öyle dediniz
Anne58 Mavi1 detaylı sonuçta karından bakarak da iyice görür diye düşünüyorum bana da tuhaf geldi zaten yaptırma taraftarı değilim bişey olmaz diyolar ama benim içim rahat etmez Allalh korusun
Muhammedamine Mavi1 Düşük, kanama veya başka bir risk oluşturması imkansızdır. Gebelik rahmin içerisindedir, bu muayeneler ise tamamen rahmin dışarısında rahim ağzına kadar olan bölgeleri ilgilendiren muayenelerdir.
Mavi1 Anne58 sen yaptırma canım, ben ilk keseyi görsün diye baktırdığımda bile doktorum keşke baktırmasaydın dedi. vajinal ultrasonla bakılacak bir döneminde değilsin.
Mavi1 Muhammedamine olabilir, doktorlar ilk gebelik muayyenesi dışında ve çatı muayyenesi hariç alttan bakmayı doğru bulmuyorlar. ve sonuç olarak detaylı ultrasonda alttan bakmak diye bir olay söz konusu değildir.
Muhammedamine Mavi1 size bakmamışlar ama baktıkları varmış demekki siz kendiniz için konuşuyorsnz ☺️ doktor anormal bir durum görüp ayrıntılı incelemek isterse bakabilir doktorlar vajinal ultrason tehlikeli diyip odalarında nasıl bulunduruyolar ve bazende bakıyolar siz bunu sordunuzmu dokrorunuza
Muhammedamine Mavi1 mesela benim bi arkadasımın rahmin arkaya dönüktü ve 4. Ayına kadar vajinal ultrasonla baktılar karnından gözükmüyorsu çocuk 4 kilo erkek doğurdu rabbim uzun ömrler versin çok ta sağlıklı
Mavi1 Muhammedamine Olabilir arkadaşım onun ayrıcalığı varmış rahim olayından dolayı, normal bir gebelikte doktorlar bakmayı doğru bulmuyor diyorum. nesini anlamadınız bunun ?
Muhammedamine [bilinmeyen] Arkadaşım bakıyorlar işte neden uzatysun banada baktıkları zaman oldu gerek görürlerse bakıyolar yani sana bakmadılar diye doktorumuzun yakasınamı yapışalım siz daha mı iyi biliyorsunuz doktorlardan allah aşkına