BesteKc Herkese iyi akşamlar, rutin bir test değil ancak evlenmeden önce-sonra, gebelikte vs SMA testi yaptırdınız mı? Eşlerden birinin yaptırması ve negatif çıkması yetiyormuş. İki taraf da taşıyıcıysa o zaman %25 ihtimal oluyormuş diye okudum.
Rukiyoloji BesteKc bizim sağlık ocağı doktorumuz sağolsun ilk gebeliğimde 9 tip kan alıp herşeye bakmıştı çok şükür bir sıkıntı olmadı ilk kızım 7 aylık ikinciye hamileyim 💜🙏🏻
Rukiyoloji BesteKc balla hiç bi bilgim yok ama doktorumuz her hangi bir sıkıntı olmadığını söylemişti ve bebeğimi sağlıkla kucağına aldım..
Fasulyeninannesi1 BesteKc 14. Haftadayim. Aldirmayi dusunmuyorum zaten sonuc 1 ayda cikiyor, eger ben tasiyiciysam esime bakilacak o da tasiyiciysa bebege bakilacak birer aydan zaten ben dogururum o zamana kadar diye dusunuyorum 😁
BesteKc Rukiyoloji allah bağışasın evladınızı 🌸 fakat bu istek üzerine yapılan bir test özellerde bile durduk yere yapılmıyor biraz pahalı hatta. Size de yaptıklarını sanmam çok nadir görülen bir hastalık ama insan korkuyor
BesteKc Fasulyeninannesi1 evet süreçler çok uzun haklısınız ama bu çok ciddi bir hastalık o yüzden çok korkutucu ben de 17. Haftadayım insan korkuyor hastaları gördükçe
Camilaaa Merhaba. Gebelik öncesinde ben yaptırdım. Devlet hastanesinde Tıbbî Genetik Bölümü’ne gittim ve gebelik düşündüğümü söyleyerek yaptırdım. Tabii aile öyküsü, akraba evliliği gibi sorular soruyorlar. Biz de hiçbir şey yok ancak son zamanlarda artan SMA olaylarından çekindiğimi belirttim. Doktor da sağolsun kan aldırdı ve dışarıda özel bir laboratuara gönderdi. Ücret ödemedim ve sonuç 21 günde geldi.
Fasulyeninannesi1 BesteKc ben de cok tedirginim, fakat yine de yaptiracagim cunku en azindan kendimi olumlu olumsuz sonuclar icin psikolojik olarak hazirlamak istiyorum