37+5 te gelmek isteyen miniğimle daha sadece 2 günlüğüz ☺️
Cumartesi sabah 9:15 te kontrole diye gidip akşam 9:32 de bebeğimi kucağıma aldım 🥲
Doktorum bir hafta önce Cumartesi kontrole gelince belki doğum bile yaparsın demişti dediği oldu😅
Sabah nst ve çatı muayenesi olunca doktorumuz bebek kanala girmiş ama kalp atışını beğenmedim diyerek yatış verdi bana göre acele edildi belki bir nst daha istese normal olduğunu anlardık ama zaten akşam doğacağı belliydi belki evde sancı çekmem yerine gözetimi altında tutmak istedi 🥺
11:20 de yatış yapıp tekrar muayene oldum ve suni sancı verilmeye başlandı
yaklaşık 16:00 ya kadar ne açılma ne bir ilerleme olmadı ama ne olduysa son 3 saatte başladı 🤭
Gün içinde 3 kere sıcak duşa girdim ve son olarak akşam 21:00 de duşta masaj ile hiç oturmadan 15 dakika daha hareket ettim ve ıkınma hissi sonunda gelmişti ancak hemşireler de inanamadı 6 cm’den bir yarım saat sonra tam açılma ile doktorum zor yetişti 🤭
Doğumhaneye girdiğimde 5 6 ıkınmada bebeğimi kucağıma aldım çok şükür güzel oğlum şimdi emiyor ve uyukluyor 🥲
Kısa tutmak istedim ama yinede uzun bir hikaye oldu, aralarda daha suni sancı nst kısımları vardı ama can sıkıcıydı bence doğuma en iyi gelen şey kesinlikle sıcak duş ve annemin tavsiyesi ile eşimin omzuna iki elle sarılıp kendimi asagı itmemdi o sırada eşim de sırtıma masaj yaptı aksi halde gerçekten pilates topu falan zorluyordu 🤦🏻♀️