Aylin_16 GulcanDongel amin canım annelik gerçekten zor Rabbim evlatla sınamasın onların hep mutluluğunu göstersin hepimize 🥰
Beliss0 Bende 24. Haftamda acil serklaja alindim.sonrasinda normal hayatima dondum yuruyuste yaptim.atilan dikisler cok iyi olduktan sonra hep yatmaya gerek olmuyor.su an 34. Haftamdayim
Gulumseme Bende ilk bebeğimi erken doğumla kaybettim sanırım doktor hiç kontrol etmedi rahim boyunu şimdi tekrar hamileyim doğumda tedbir amaçlı serklaj yapılacak dendi ama özelde mi yaptırsam üniversite de mi karar veremedim gaziantep deyim bu arada
Hzlhkm Gulumseme hastanenin değil doktorun iyi olması önemli bence. Profosor hocaya yaptırmanızı tavsiye ederim
Komorebi Gulumseme merhaba ben de antepteyim. Düztepe yaşam hastanesinde şükran gücer hanıma yaptırdık serklaj.. Ben de 25 hafta da doğum yapmıştım. Bu 2. Gebeliğim ve 31 hafta olduk neredeyse . Siz de şükran hanımı tercih edebilirsiniz. Biz memnunuz
Hzlhkm Esrabahar Merhabalar Bana 23. Haftamda 27mm kisaliktan dolayi serklaj atıldı. Daha önceden 2 düşük öyküm olduğundan doktorum haftalik rahim agzi uzunluğuna bakıyor 30mm altinda operasyon yapacağını belirtmişti ve 23. Haftamda uzunluk daha öncesinde 40mm iken 27mm düştü. 1 gün öncesinde hastaneye yattım gece 12 den sonra birşey tüketmedim ertesi gün genel anestezi ile operasyona aldılar yaklaşık 15 dk kadar sürdü. Operasyonun olduğu gün de hastanede kaldım ve ertesi gün taburcu oldum. Doktorum 28. Haftaya kadar yatarak dinlenmemi belirtti onun haricinde birşey yapmadım. Şuan 30. Haftamdayim her sey çok şükür normal gidiyor. Biliyorum çok fazla endişeleniyorsunuz korkuyorsunuz ama hepsi geçiyor. Kendinizi hasta olarak gormemenizi herşeyin Allahtan geldiğini kabul ederek korkularınızı dusunmemenizi tavsiye ederim. Hep iyiyim diyerek olumlarsaniz her sey Allah ’ın izniyle iyi olur merak etmeyin. Operasyonda korkulacak birşey yok çünkü birşey hissetrmiyorsunuz. Sonrasında da 1 2 gün kadar tuvaletinizi yaparken yanma oluyor sonra her sey normale dönüyor. Kalbinizi ferah tütün her sey olması gerektiği gibi olur bunu unutmayın. Endişeler size kotu enerjiden başka birşey getirmez. Dua edin olumlu düşünün kızlar. Her şey güzel olacak<3
Saadet14 Annenaz ben 24.haftamda oldum bi doktor gec kaldin dedi yeni farkedildi dedi. Oburu ben riski goze aliyorum yaparim dedi ve yapti. Bebek buyuyunce ameliyat esnasinda su gelebilir doğum baslayabilir demişti cok sukur olmadi oyle birsey 1 ay oldum ameliyat olali. 28.haftamdayim
Annenaz Saadet14 anladım. Bana direkt olmaz dedi de. Geçmiş olsun . İnşallah sağlıkla gelir bebeklerimiz 🙏
Saadet14 Annenaz Doktorun iyi olmasi cok onemli canim ben 2 doktora gorunuyordum. Biri direk ben yapamam dedi. Oburu yapti sonradan da o hoca cok büyük risk aldi ben cesaret edemedim dedi
Saadet14 Karaaslan Bel agrisi ve ayak uyusmasi oldu bende detayli ultrasonda goruldu sonra vajinal bakmak istedi. Birseyim yoktu bana sordu bel agrisi ayak agrisi var mi dedi evet deyince dogum belirtisi hunilesmen var dedi. Serklaj yapilmasi lazimb1 hafta dusun arastir gel. Sonra gittik olduk.
Fatma0090 Esrabahar benim doktorum anlamadı 23 haftalık doğum yaptım acılmam olmus suyumda gelince mudahale edilemedim bebeklerimi doğumdan 10gün sonra kaybettim sezeryan doğum yaptım umarım ikinciye hamile kalırsam bunları yaşamam böyle Bi başlık amcanız iyi olmuş bende merak ediyordum cunku her hamilelimde yaşıcakmışım😔 İki evladım cennet kuşum oldu lütfen sizlerde dikkat edin enfeksiyonda vardı bende enfeksiyon suyu delince dikiş atılamadı enfeksiyonlarınızada dikkat edin
Saadet14 Fatma0090 Başın sağolsun canım inan cok illet bir sey serklaj sinsice ilerleyip birden ortaya çıkıyormuş. Benim 23.haftaya kadar her sey yolundaydi. Detaylida belli oldu 23.hafta da sen düşün gec kalindi yapamayiz dedi bi doktor oburu yapti. Yapan doktor 2.gebeliginde mutlaka doktoruna soyle ben ilk gebelikte serklaj oldum de dedi. 12 . 14. Haftada atilsin dedi. Ama öbür doktorda her gebelikte bu olucak illa yapilacak diye bir şey yok dedi. Allahim sana da yeniden bebek nasip etsin 🤲
Annenaz Saadet14 bana olmaz yerine ben yapamam dese başka doktora giderdim zaten. Öyle deyince ben olmaz sandım ona üzüldüm . Neyse bugün tekrar soracağım kontrolüm var
Fatma0090 Saadet14 Amin inşallah benim de detaylıdan 2 gün sonra suyum geldi gittim acılma var suyunda geliyor dedi dikiş atamadı 😔 hep yaşıcaksın dedi
Suldel Boncugummmm ben oldum .lökosit 10-12arası çıktı. Tek kullanımlık şase verdi monurol. Onu kullanınca geçti
Kubra190506 Esrabahar ne olduğunu şuan araştırıp öğrendim hayretler içerisindeyim.İlk defa duydum Allah yar ve yardımcımız olsun bu güzel ama zor süreçte. Evlatlarımızı esirgesin ve bağışlasın Rabbim 🤲🏻
Pinar2253 bsrsn16 26 eylülde 28+2 olarak doğum yaptım oğlum 1360 kızım 1045 kiloyla doğdu ilk etapta çok kilo kaybettiler dün itibariyle daha yeni doğdukları kiloya ulaştılar pandemi dolayısıyla hiç göstermiyolar ve bu bir anne adayı için ölümcül bir süreçmiş onu tecrübe etmişoldum
bsrsn16 Pinar2253 Allah yardımcınız olsun, bebeklere güç versin. Sağlıkla kavuşun inşallah. Yaşam sınırını aşmışlar, Allah ın izniyle hiçbir şey olmaz. Beklemek çok çok olmalı, bizim de endişemiz bu. Sağlık sorunları var mı peki, umarım ikisi de iyidir.
622362 4 aylık hamileyken serklaj oldum bende şuan 7 bucuk aylık hamileyim sabah 11 de serklaj oldum akşam 7 de taburcu oldum doktorum normal hayatına dönebilirsin dedi hastaneden çıkıp ebebeğe alışverişe gitmiştim ne ağrım ne sızım oldu hiç yatmadım sadece ağır kaldırmıyorum ve uzanıyorum yüksek yerlere okadar ameliyattan 1 gün sonra duş alabilirsin dedi doktorum 20 ile 25 dk sürüyor ameliyat kendinize geldiğinizde sadece 5 dakika karın ağrısı oluyor ve 1 2 gün lekelenme oluyor okadar hiç zor tarafı yok 37.haftada dikişlerim alıncak nasip olursa şuan 30+5 haftalığım sakın korkmayın ☺️ herşeyi yiyebilirsiniz hiç bişey yasak değil ama yinede doktorunuza sorun herşeyi aklınızda şüphe kalmasın ☺️
Yaggmuur 622362 iyi akşamlar bişey soracaktım size ; 16 haftada birden suyumun gelmesiyle düşük yaptım bebeğimi kaybettim hiçbir belirti yoktu genetik testte bebek çok sağlıklıydı ama 16. Haftaya kadar hiçbir şekilde rahim boyum ölçülmedi belki ölçülseydi bebeğimi kurtarabilirdik serklaj yetmezliğinden süpheleniliyor .. siz 4 aylıkken serklaj atıldı demişsiniz ne oldu da doktor bunu gerekli gördü acaba yani rutin kontrollerinizde rahim boyunuzun kısaldığını mı farketti ? Yani açıkçası şunu çok merak ediyorum bu rahim boyu kaçıncı haftadan sonra ölçülüyor ..
Serpil-Harun21 Karaaslan bende hiçbir belirti yoktu detaylı ultrasonda takibe alınması gerektiğini kadın doğum doktoruma bildirildi ultrasonla anlaşılıyor 31haftalığım şuan iğne ye başladık bugün itibariyle geciktirici üç hafta vurulacam kısmet