34ferdadmrsy_ bence yaptırmalısınız. Ben ikili tarama ve üçlü ye girdim öncelikle bu ikisinde down sendromu vb hastalık var mı diye bakıyorlar bunlara girmek istemeyenleri hastalığıyla kabul ediyorum diyenleri anlarım bende o şekilde kabul ederim elbette yalnız bu ikisine de girdim defalarca doktor kontrolüne gittim. Sıra Detaylı tarama ya geldi 20. Haftamda girdiğimde gittik bebeğin tüm organlarına annenin rahim ağzına, herşeye bakıyorlar normal rutin doktor kontrolünde bakılmayan şeylere.. nerdeyse yarım saat sürüyor . Benim rahim ağzımda 8 mm açılma ve kısalma tespit edildi aynı gün acil serklaja alındım . Rahim ağzına dikiş atıldı . Eğer detaylıya gidip bunu öğrenmesem bebeğin kesesi o açılmadan sarkıp suyumun gelebileceğini söylediler bebeğimi kaybetmiş olabilirdim . Detaylıdan bir hafta önce üçlü tarama ya gittim bakın orda çıkmadı . Ayrıca myom da varmış önemsizmiş ama daha önceki kontrollerde görüp söyleyen olmamıştı . Riskli hamilelik geçiriyorum serklajdan beri yatıyorum detaylı taramaya gitmediğimi düşünmek bile istemiyorum…Ayrıca bebeğin de bir hastalığı varsa bir organında detaylıda çıktığında öğrenmeniz sonucu doğumu yenidoğan bakım ünitesi çok iyi olan bi hastane seçersiniz ona göre mesela bebeğin de bir hastalığı varsa bunu bilerek doğumu planlamanız da hayati önem taşır . Her hastanenin yenidoğan bakımı yeterli değil.