pusatmom35 21 aylık kızım var 4 aylık da hamileyim tecrübeli olduğumu düşünüyorum ve az eşya seviyorum baştan belirteyim 🤣
Anne yanı beşik+ reflü yatağı (reflü yatağı bence şart, yanınızda yatırmak istediğinizde de güvenli oluyor. Beşik için sadece lastikli çarşaf almanızı öneririm.)
Travel sistem bebek arabası (hafif olanlarını araştırın)
Yenidoğan, 0-3 ay 5 kısa kollu 5 uzun kollu body, 5 ayaksız tulum, 5 tane de alt üst takım yeterli (Eğer kusan bir bebek olursa önlük de alırsınız sonradan. Bebeğinizin gelişimine ve mevsimine göre az kıyafet almak önemli. Çok çabuk büyüyorlar ya da iri veya küçük doğabiliyorlar.)
0-3 ay hazır kundak
3 aydan sonra uyku tulumu (yorganlar yastıklar ani bebek ölümüne sebebiyet verebildiği için önerilmiyor. Yastık omurga sağlığını bozuyor. Üzeri açıldı üşüdü derdi de olmuyor)
Süt sağma pompası + mochi (ben medelanın hastane tipini kiralamıştım yine öyle yapacağım.)
Pişik kremi + şampuan ve vücut yıkama ikisi bir arada (Weleda öneririm)
Küvet seti (katlananlardan alırsanız çok çok iyi olur. Bebeğin o kadar çok eşyası oluyor ki evde adım atacak yer kalmıyor bazen 🤦♀️)
Ateş ölçer (kulaktan ölçenler hem hızlı hem de güvenilir ölçüyor, zaten doktorlar temassız ölçtüğünüzü kabul etmiyor)
Müslin + ağız bezi (ben her şeye müslin kullandım. Çarşaf yerine bile kullandım. Banyodan sonra ilk suyunu almak için havlusunun içine koydum, alt açma olarak kullandım, güneş gelmesin diye ana kucağını bebek arabasını örttüm, omuz bezi yaptım, yeri geldi üzerini örttüm vs. Benim elim ayağımdı. Hala da kullanırım. Bir iki tane alır ihtiyacınıza göre çoğaltırsınız ya da almazsınız)
Banyo havlusu (dümdüz kapüşonsuz şapkasız yumuşak bir tane havlu yeterli)
Astronot (kış bebeği olacaksa ve her gün dışarı çıkarmaya niyetiniz varsa gerekli. Kat kat battaniyelere sarmanıza gerek kalmaz.)
Penye ya da müslin battaniye (yün bebeklerin cildinde tahriş yapıyor, ayrıca burun tıkanıklığına sebep oluyor. Zaten bebek yünü dedikleri şey de yün falan değil bildiğiniz polyester ve akrilik karışımı bir şey.)
Gerek yok dediklerim
Burun aspiratörü (kesinlikle önermiyorum hiçbir çeşidini. Etlerde şişme yapıyor, bebek zaten hapşırarak kendisi çıkarabiliyor. Ben çok kullandım kızımın etleri şiş 🤦♀️)
Tırnak makası (kendi tırnağınızla ucundan hafif hafif yukarı kaldırınca tırnakları hemen kalkıyor zaten. Çekip koparın pürüzsüz oluyor. Hem de etini kestim, yüzünü çizdi derdi olmuyor. Emzirirken bile yaparsınız iki dakikada. Bana da emzirme danışmanım göstermişti ☺️)
Yenidoğanda çorap, eldiven ve şapkaya karşıyım ki kızım kış bebeğiydi. (Yere basmayan bebek ayağından soğuk almaz dolayısıyla ayakları soğuk diye gazı olmaz. Zaten kan dolaşımı olmadığı için elleri ayakları hep soğuk olur. Ayrıca dünyayı elleriyle ve ayaklarıyla dokunarak keşfediyorlar kapatmanın bir mantığı yok)
Yine yenidoğanda emzik biberon. (Emziği alıcak bebek her türlü alıyor. İlk 28 gün meme reddine sebebiyet verdiği için kullanmayın. Biberon da keza aynı şekilde. Sağdığınız sütünüzü ya da mamayı kaşık biberon, şırınga ya da mama kaşığıyla verebilirsiniz.)
Şimdiden hayırlı olsun, sağlıkla kucağınıza alın umarım ☺️