Smyyshn onceki gün kontrolüm vardı zaten kararlaştırdık devlette yaptım doğumu 9 gibi hastanedeydim direk yatışımı yaptılar biraz korktum hemen suniyi vermelerini beklemiyordum. Bi an da olunca çok korktum gerçek doğum sancısı hiç çekmedim orda anladım nasıl birşey olduğunu biraz zaman sonra alıştım ama yattığımda az bir açıklığım vardı daha önceden de araştırmıştım nefes tekniklerini ben odamda çekerim sancıyı son dakika doğum odasına alınırım diye bekliyordum olmadı oda doğumhanede çektim 9 ilk 5 cm olduğunda zorluyordu ama 1 al 3 nefes ver tekniği bende çok işe yaradı. 5 cm den sonra suyumu patlattılar. Ordan sonra çok canım yandı. 2 saat sonra 8 cm olmuştu sancı geldikçe ıkınmamı söylediler öyle devam ettim baya yoruldum ıkınma evresinde suni sancıyı doz doz arttırdıkları için bir yandan da en son bebek artık çok yakındı doğmaya kordona takıldı üst taraftan ve baya 45 dakika sanırım belki de bir saat ıkınmak zorunda kaldım. İki ebe doktorum hep yanımdaydı en sonunda doğdu Allaha şükür ama orda oyalandığı için nefes almasında sorun vardı direk oksijen vermeye başladılar. Sonra da küveze koyup götürdüler. Daha görmedim sabah olmasını bekliyorum ama gerçekten doğurduktan sonra baya rahatlıyorsun ne ağrın kalıyor ne acın bi an bitmeyecek gibi hissettim ama keşke kendi sancım gelseydi bu kadar yorulmazdım. Doğum çok korkulacak bişey değil hiç korkma inan kendine yapabileceğine yapamayacağını düşündüğün an bebeğini düşün en büyük desteğin o an o oluyor çünkü kesi atılmadı ama benimki çıkarken çok zorladığı için baya en az 15 dikişim var. Şu an altımı hissetmiyorum. O biraz zor ama hemen ayağa kalktım o güzel. Anne olmak gerçekten çok güzel bir duygu hepiniz tadarsınız inşallah. Allah isteyen herkesin kucağını boş çevirmesin. 🙏😍