tazeannecik1 Ben kültür mantarı çok yerim ama eşim bugün afyondan kanlıca mantarı diye bir mantar getirmiş ama tereddütte kaldım araştırdım birşeyde bulamadım yiyen var mı??? Bilen var mı ben kendim Orduluyum orda tirmit mantarı falan yeniyor ama bu mantar hakkında bir bilgim yok 
Birsen_KARABABAOGLU tazeannecik1 kanlica mantari degil canim bu baska bi mantar bizim oralarda yetisir biz yeriz ama icin rahat etmezse yeme bebegininde seninde vebaline girmek istemem
feride3757 tazeannecik1 canım bu kanlıca değil kanlıca turuncu olur ben yedim ama gerçek kanlıca yedim az yedim onuda bence sen bu mantarı yeme😇
Sevilss tazeannecik1 Kültür mantarı dışında hiç bir mantarı yemem hamile iken yedim kendilri toplamışsa yemeyin bence
tazeannecik1 tazeannecik1 Sevilss Byztrkravc feride3757 Birsen_KARABABAOGLU geyik mantarıymış Afyon Kütahya Bilecik falan öyle yerlerde dağlarda oluyormuş
Aleybcksz Byztrkravc bende öyle biliyorum ve çok severim sadece babam yapınca yerdim çok güzel olurdu hamileyken normal mantar yedim başka yemedim
tazeannecik1 Byztrkravc Kayınvalidem falan biliyor yiyorlarmış onlara verdi bayasını bana da getirmiş de bende tereddütte kaldım 🤔
Birsen_KARABABAOGLU tazeannecik1 biz buna ebiske deriz kökü sert olur lezzetlidir ama herkes bilmez bu mantari nadir bilen vardir ama baya pahaliya almis
Byztrkravc tazeannecik1 hamilelikte mantar yeniyor aslında ama mantarı tanımıyorum canım az ye bişey olmaz inşallah 🥰
tazeannecik1 Birsen_KARABABAOGLU Evet Bilecikte de baya biliniyor herkes yiyormuş yeni çıktığı için baya pahalıymış kayınvalidemlere kaynımlara bize diye almış baya almış o yüzden
birkizbirerkekannesi tazeannecik1 Ben yedim kanlıca 33 haftalıktı galiba, banada memleketten gelmişti. Sadece idrarım kırmızıya yakın oldu ama bol su içiyorum ertesi gün normale döndü. Olsada yesem 😋
Laleozkan_09 tazeannecik1 bende Samsunluyum bu sene çok Kanlıca vardı ormanlarda herkes kasa kasa topladı ama bu Kanlıca değil. Kanlıca turuncu olur. Hamilelikte zarar da vermez. Mantardan sonra bol bol yoğurt yenmeli. Bu başka mantar yemeyin belki dokunur.
birkizbirerkekannesi Kanlıca mantar daha kırmızı oluyor ama kızılımsı bu pek bana kanlıca gibi gelmedi🤔