Hep güzel bir doğum hikayesi paylaşmayı hayal ettim hikayem sonrası da bebeğimin güzel güleç fotoğraflarını paylaşmayı..
Bebeğimin gelişimi gayet güzel gidiyordu hatta kafası azcık önden gidiyordu 4 ekimde kontrole gittik ve doktorum kilosunun 4 ü geçtiğini bu gibi durumlarda sezaryen önerdiğini yine de tercihin bizde olduğunu söyledi eşimle normal doğumu çok istesekte önceliğimiz sağlık olduğu için 5 ekim sezaryen için onay verdik ve tatlı bi telaşla dakikaları sayarak doğum anına kadar geldik epiduralle başladı korkulacak hiç bişey yok can acıtmıyor bu arada sonda takıldı ama sondayı hiç hissetmiyorsunuz
18:25 te balımı gösterdiler 💜 yukarı gönderdiler diğer işlemleri tamamlayıp beni de odaya çıkardılar çok değişik duygular yaşadım önce bi yabancıladım yavaş yavaş alışırım dedim ertesi gün doktorum çocuk cerrahının yanıma geleceğini söyledi
Geldi de.. bebeğimde makat vajen yakınlığı varmış çevremde hiç şahit olmadığım bi durumdu
Korkulacak bir şey yok denildi makat kapatılıp biraz daha uzağa yapay bir delik açılacaktı pazartesi tekrar hastaneye geldik ameliyat yapıldı 1 saat dediler 3.30 saat sürdü ertesi gün taburcuyuz diye beklerken dikişler atmış ve vajene sızıntı olduğu için 2. Ameliyat yapılacağı söylendi tekrar ameliyat oldu 5 saat kadar ve bu sefer bağırsak çıkışı karından verildi bebeğim 1 haftada 2 ameliyat geçirdi şimdi hala yoğun bakımda şükür durumu iyi ama kolostomi torbası takıldı 2-3 ay kadar evde özel bir bakım gerekecek
Hep doğum sonrası lohusalığın tadını çıkaracağım çocuğumu kucağımdan indirmeyeceğim kimseye vermeyeceğim anneler karışırsa cevap vereceğim gibi kafamda kurardım
Rabbim beterinden saklasın ama hepsi hayal olarak kaldı şimdi zorlu bir süreç bekliyor beni Allah nasip ederse çarşamba günü taburcu olacağız doya doya kucağıma alıp sarılamayacağım 3 ay kadar sonra bağırsak çıkışı tekrar içe alınacak tekrar sancılı bir süreç olacak
Demem o ki duanızı eksik yapmayın şöyle yapacağım millete şöyle böyle diyeceğim vs diye düşünmeyin önce Allahtan sağlık isteyin her şey boş kimse bebeğinizden ve sizden önemli değil kulağınızı tıkayın dualarınızı da bizden eksik etmeyin her şey gelip geçer bebeğinizle geçireceğiniz her anın her dakikanın kıymetini bilin bugün 11 günlük oldu ama ben sadece 5 gün sevebildim Allah’a şükredin
Kusura bakmayın hakkınızı helal edin uzun oldu ama paylaşmak istedim.