ozgeya H_Hacer piyasada olan mantarlar kültür mantarı,onun zehirleme olasılığı yok.sadexe bayat olmasın. Onun dışında bilinmeyen ve başka mantarlarla karışabilen mantarları yemek sakıncalı.
parasetamoll H_Hacer ben mantara aşığım pizza da çok yerim ama pizza da sucuk salam sosis vb şeyler istemiyorum vejeteryan pizza yiyorum 😂
Duyguynrky H_Hacer ya kişiden kişiye değişir ama ben sürekli mantar yiyorum 😳 hiç zehirlenmedim. Birde kültür mantarları zaten kolay kolay zehirlemez bilinen bir yerden aldıysan eğer sıkıntı olmaz korkma
Gulyllu Valla ben herşeyi yiyorum fastfood olarak da mantarı da kaç kere sote yaptım yedik Yani o kadar takılma bence
MehmetMelekKse Kubranurbulur bende gittim eşimle yemiycem falan dedim kendime söylemedim eşim kendisine söyledi onunkini yedim güya yetmeyecektim köfte ekmek yiyecektim son ayim birşey olmaz inşallah hepbirlikte sağlıkla sıhhatle alırız kucağımi za 😍😍😍
AycanFb H_Hacer Pizza yiyorum canım istiyor mantarda yiyorum zehirlenme falan da olmadı hiç duymadım öyle birşey salam sosis koydurmuyorum sadece.
Anne47 Valla ben 14 haftalik hamileyken sucuk kızartıp tost yapip yiyodum. Canim pizza istedi hic sevmem normalde. Ondada sosis sucuk vardi mantarda vardi. Sonraaa salam yedim bi kac kez kahvaltida. Sonraa cig et yedim azıcık. Sonrahamburger yedim ondada salam varmış meğer. Doktor bunlarin hepsini yeme demisti ama yedim. Sonradan bu tarz seylerden etkilenen hamileler gordum duydum korktum. 19+5teyim. 20. Haftada ayrintili ultrasona gidicem. Allah korusun yedigim çiğ seylerden bebek zarar gormusse ayrintili ultrsnda belli olurmu. Cok urpermeye basladim. Bebegim hareketli simdiden hissediyorum. Ama kotu olarak etkilermi lutfen yardim🙏🤰😔😐🤔
Tugbamete Anne47 toksoplazma testinin sonucu pozitifse bi sıkıntı çıkmaz ama çok abartmışsın Allah korusun bunları yemeyin deme sebepleri içinde barındırdığı bakteriler bebekten önce kendine zarar veriyosun biraz dizginle kendini abur cubur canın istediğinde kendi hamburgerini kendi köftenle yap salam sosis yerine iyi pişmiş sucuk ye sakatat yemek istediğin zaman çok pişirin diye rica et tedbir senden tevekkül Allahtan unutma 😊
Anne47 MehmetMelekKse bende aşığım kokorece uff bi ara her aksam ust uste yedim agir geldi ara verdim biraz yine canim istedi bak 😊🙄
Zeynepsa H_Hacer Canımın çektiği herşeyi yedim. Pizza kfc tavuk parçası asitli içecek. Ama ayda 1 bile değil belki. Mantarı hiç duymamıştım aman ye gitsin kulak asma
Aybukealtintas H_Hacer ben haftada 1 yiyorum genelde bazen dışarıdan söylüyorum bazen dondurulmuş alıyorum, hele ilk başlarda nerdeyse hergün yiyodum valla hepside mantarlı oluyordu
Zuhrenasyazici H_Hacer ben hep yedim tam tersine çok faydalı bişey mantar tarihlerini kontrol ettiğin sürece sıkıntı olmaz canım