Babies16 Zynpdur bende ebeyim bazen diyrm bilsemki bsiey olmiycak evde dogurur gecerim 😊 ama calisma hayatinda bazen oyle kotuye giden tablolarla karsilastmki bence hic kalkismayin bu devirde
Eminetekin Evde doğum mu ? En yakın hastane evinize kaç dakika? Yada evinizde bebeğin nefes alamaması sonucu oksijen makinesi yada adını bilmediğimiz bir sürü solunum cihazından hangisi var ? Merhamet etmeyene merhamet olunmaz diye bi hadis var kendinize merhamet ettiğiniz kadar o bebeğe de merhametli olun 🙏 lütfen.. hastanelerde bile onca ekip ve ekipman varken bile benim içim rahat değil ev ortamında nasıl müdahele yapılır ki
yumos Eminetekin Ecel gelmediyse ölüm olmaz ecel geldiyse hastanede olsan ne farkeder sadece görüntü itibari ile mücadeleler verilir sonuç yine Allah’a dayanır bence herkesin kendi fikri saygı duyuyorum tevekkülü kuvvetli olana niye engel olalımki
Esmagnc Eminetekin Doğum çok normal bir şey hangi hayvan hastane ortamında solunum cihazları içinde doğuruyor.Yada eski zamanları düşünelim annelerimiz babannelerimiz tarlada ağırda doğururmuş .Eğer bir problemi yoksa evde doğum gayet normal bence.Merhametsizlikle bir alakası yok ?Hastanedeki doktorlar doğum yapan kadına çok mu merhametli davranıyor?
Hatunnn yumos aslinda bu tevekkul olmuyor tevekkul kisinin elinden gelen tedbiri alip sonucunda rabbine siginmasidir.hanimefendi neden yapiyor bilmiyorum ama gunumuz sartlarinda bu tedbirsiz bir sorumluluk almak. İnsallah hayirli olur sonuc allah kaza bela gostermesin
Meriz Devlet hastanelerindeki o eziyeti gördükçe gerçekten insanin evde doğurasi geliyor. Ebelerin hemsirelerin o tavırları kati davranmaları, beklemeden atılan kesiler Sezeryan dan farksiz. hastanenin temizlik açısından yetersiz oldugu vs vs.. İyi bir ebe bulunursa neden olmasin😌 tabi son kez bir ultrason kontrolü ve bebeğin kanalda olmasi önemli.
Zynpdur Hanımlar avrupada dogumların yuzde 90 ı evde gerçekleşiyor Çağ dışı olan suan Turkıyedekk doguröa stili Yatarak. Tentene temas olmadan. Plasantayı hemen keserek yapılan dogum Umranıye de oturuyorum Ayrıca dpgum ıcgudusel bısey dır ve hormonaldor hormonlar da duygularla cok ilişkilidir.. Ina mayın dogum ıle ılgılı kıtabını Mongan yontemı kıtapların okumanozı tavsiye ederim Herhangi bır komplıkaayon olup olmayacsgı onceden sezılır. Olırsa anı bısey olursa bu takdırdede a b c planları olustırulur. Yanı herkedon merhameto kendine :) tedbride tevekkullude
Babies16 Zynpdur evet bu coguna katlyrm bende hastanede dr ma rica edicem yatarak deil kedi pozisyonunda dogurmayi istycem ins
Zynpdur Babies16 hastanelerdekı gereksız sunı sancı Gereksız mudaheleler olmasa bızde orayı tercıh ederız, ama malesef ısteklerımıze kulak asmıyorlat
Cekuli Canım ben evde Doğum yapmak istiyordum ama malesef çok pahalıya mal oluyor zaten evde sadece suda Doğum yapabilirmişiz çünkü su ya bir ilaç katılıp steril edebiliyoruz ama bir odayı ameliyathane veya doğumhane kadar steril yapabilme şansımız yok suyu temizleyen bu ilaç ta çok pahalı ayrıca zorunlu olarak bulundurman gereken tıbbi cihazlar gerekiyor kapıya ambulans gerekiyor ve görüştüğüm ebelerden biri en yakın hastane mesafesininde etkisi olduğunu söyledi bu imkanları sağlamadığın taktirde ne ebe ne doktor gelir yanına Doğum için allah korusun çocuğunda bi solunum sıkıntısı olsa doktor ve teçhizat olmazsa sen hastaneye götürene kadar beyin oksijensiz kalabilir ve kalıcı hasarlar olur. Herşey allah tan diye yorum okudum ama her zaman tedbir bizde taktir Allah tadır o mantıkla kolumuz kopsa oturup dua ederek kan kayıbımızı engelleyemeyiz... Her imkanı sağlayabilirsen Evde dene bence benim mümkün olmadı malesef :) bunlar görüştüğüm ebe ve doktorlardan aldığım bilgiler ne kadar doğru bilmiyorum sende bi görüş.