Esraaer Kızlar devlet hastanesinde hemşireyim şu an 22 haftalık hamileyim 24+0 olunca idari izin başlatılabiliyor diye duydum sorum şu ki son adet tarihine göre mi acaba bu hesaplanıyor yoksa ultrasondaki gelişime göre mi çünkü benim SAT a göre 21+6 ultrasona göre ise 22+5 gözüküyorum sizce ultrason raporuna göre mi izin günüm başlatılır neredeyse 1 hafta ara olmuş oluyor 🧐
Bebekhemsiresi Esraaer son adet tarihine göre doktorun rapor hazırlıyor idari iznin başlıyor 32. Haftada tekrar rapor çıkartıyosun bu kezde doğum öncesi izin diye
Dlkglkm Esraaer son adet tarihi baz alınıyor tüm herşeyde.idari izinde de 32.hafta raporunda adet tarihi baz alindi
Esraaer Minekorkmaz kamu da görev yapan memurlara veriliyor diye biliyorum canım öğretmen, hemşire vs. Özelde çalışanlara verilmiyormuş galiba
Oyilmaz Ben son adet tarihine göre aldım 5-6 gün önde gidiyordu. Bugün 32. Hafta çalışamaz raporumu da aldım hatta
Minekorkmaz Esraaer ne saçmalık ama onlar ana biz neyiz acaba ? Bu izne hak kazananlara lafım yok. Bu ayrımcılıgı yapanlara söylüyorm kimse yanlıs anlamasın. Kamu özel ayrımı nedir kafam almıyor cidden
Esraaer @Oyilmaz benim tam 24 olduğum tarih haftasonuna denk geliyor o yüzden önceden göstermek sorun olur mu acaba diye düşündüm çünkü dilekçe falan yazıyormuşsun birde yoğun bakımda çalıştığım için bi gün bile fazladan çalışmak istemiyorum 😞ama herkes sat a göre diyor😟
incimercan Esraaer sorumlun seni bi sonraki haftaya yazmaz, pazartesi alırsın izni. Benim ay başında Pazartesi 24+0’dım, benim listemi hazırlamadı bile. O gün iznimi yazdırdım, rapor değil üst yazı olarak izin veriliyor.
Oyilmaz Esraaer benim de bir gün önceye denk geldi doktorum verdi, okadar incelemiyor doktorlar. sorun şu önceden başlatınca 32de erken başlıyor. Tarih veriyorlar çünkü şu gün bitiyor idari izin diye.
Baharozdemir Esraaer ben de yarın ayrilcam Son adet tarihinin göre hesaplanıyor ultrason geriden ya da ileri günden gösterebilir gününü bebeğin gelisimine göre. Bu yüzden adet trh geçerli. Tüm kamu çalışanları kullanıyor bu izni
Esraaer @Baharozdemir işte yarın haftasonu ya haftasonu sicil birimi veyahut başhemşire olmadığı için sorun olur mu diye düşündüm canım ben. Benim ay sonu bide 29 ekim var o da tatil şansıma cuma 🤭o yüzden kafam karıştı
Esraaer Minekorkmaz evet canım bencede saçmalık özel kuruluşların bazılarındada oluyormuş diye duymuştum ama değişebiliyor herhalde kuruma göre bence hamilelik başlı başlına çok mucizevi bişey direk çalışma şartlarının ona göre ayarlanması gerekli neticede bi can taşıyorsun kusması, halsizliği sürekli uyku isteği say say bitmiyor her ne kadar rahat geçiren anne adayları olsa da bunlar benim yaşadığım zorluklar doğumdan sonrasına ise sadece 2 ay izin var mesela yani devlet çocuğuna 2 ay bakman için izin veriyor sonrası ya işe başlayacaksın ya da izin alacaksın ama para almayacaksın gerçekten diğer ülkelere göre bakınca ne kadar değersiz olduğunu hissediyorsun
Emineyildirim06- Esraaer canım moralini bozmak istemem ama yüzde yüz de emin değilim, benim eşim de hemsire ve saglikcilara 24-32 haftalık idari iznin verilmedigini söyledi
DDamla Esraaer bende bu salı raporu alacağım kısmetse ama benm drum ultrasona göre hesapladı bebek 5 gün önden gidiyor.
Esraaer DDamla valla benim doktor sat a göre vericem dedi ultrason değil son adet tarihi esas alınır dedi canım bilmiyorum artık