Edanur-gul bence bir doktora daha danışmanızda fayda olabilir. Benim doktorum çatı muayenesi yapmıyor çünkü her anne ve çocuk uyumludur ekstra bir şey varsa anca doğum anında belli olur diyor. Tabi ben çevremden ve burdan herkesin çatı muayenesi olduğunu görünce şaşırdım. Sosyal medyada olsun çokça doktora gidip sormam olsun hep aynı şeyi söylüyorlar. Bebek ve çatı uyumu anahtar kilit uyumudur doktor bunu doğum öncesi anlayamaz diyorlar.
Ayrıca iyi doktorlar bas bas bağırıp duruyorlar:
Çatı darlığı, kordon dolanması, bebeğin kilosu gibi durumlar sezaryen sebebi değildir diye.
Şimdi bunları söyledim diye linç yerim ama ben de doğum şeklinde ısrarcı olan biri değilim anne ve bebeğin sağlığı önceliktir, sadece kim nasıl doğum gerçekleştirmek istiyorsa onun desteklenmesi gerektiğini savunuyorum. Normal doğum isteyenleri tatil vaktine denk gelir diye bebeğin ya da annenin sağlığını bahane ederek sezaryene alan çok da doktor biliyorum maalesef o yüzden bilinçli olmakta fayda var. İçiniz rahat olsun diye güvenilir başka bir doktora da sorabilirsiniz. Örneğin instagramda Dr. Yusuf Olgaç var mesaj attığınızda kesin size geri cevap verir.