Selam güzel anneler ve anne adayları. Öncelikle biraz hamileliğimden bahsetmek ve bir kaç tavsiye vermek istiyorum. Ben çok ağrılı sancılı sürekli idrar yolu enfeksiyonu geçirerek bir hamilelik süreci yaşadım. Ağrılarım 5 ay boyunca bebek aşağıda baskı yapıyor o yüzden ağrıyor denilerek doktor ihmali ile geçti. Sonra 1 gün devlet hastanesine gittim. Bana sen çılgınlar gibi ağrı çekiyor olmalısın neden müdahale etmediniz dediler. 1 tane gece kullanımlı toz ilaç verdiler ve ağrılarım geçti. Enfeksiyonum hafifledi. Bunu yaşadıktan sonra tek bir doktora bağlı kalmanın yanlış olduğunu anladım. Eğer geçmeyen problemleriniz varsa lütfen başka doktora gidin.
Bebek hareketlerini lütfen çok güzel takip edin. Benim bebeğim 36 haftadan sonra hareketsizleşti. Devlet hastanesine gittim bebeğin hareket ediyor sen evham yapıyorsun dediler. Özele gittim takibe aldık bebeği. Doktor hergün 2 saat yürüyüş verdi. Bebeğin suyu ve hareketleri her geçen gün azalıyordu. 37+4te bebek günde 2 hareket anca ediyordu. 37+5 te doğum gerçekleşti.
Şimdi gelelim doğumuma😊 37+4 te son doktor kontrolüm vardı. Sabah 5 te uyandım ve sürekli başım dönüyordu. Doktorumu aradım 2 saat daha geçmezse gel dedi. O gün doktora gittik çünkü baş dönmelerim şiddetle devam etti. Kontrol esnasında bebeğin suyunun 4cm e indiğini gördük. 1 cm açıklığım vardı. Doktorum 1 gece daha izin verdi normal doğum için yürüyebildiğin kadar yürü squat yapabildiğin kadar yap. Sabah gel 8.30 da yatışını yapıcaz suni ile doğum başlatıcaz dedi. Gece uzun uzun yürüyüşler yapıp sabah hastaneye yatış için gittim. Suni sancılar bağlandıktan sonra bebeğin kalp atışı 195 leri gördü. Acilen suniyi kestiler. Apar topar bir Sezeryan formu imzalatıp beni ameliyathaneye aldılar. Çok şükür bebeğim sağlıkla dünyaya geldi.
Doktorum hareketleri takip etmeseydin bebeği kaybedebilirdik bebeğin eşi ayrılmak üzereymiş içeride dedi.
Şimdi herşey yolunda. Dünyalar güzeli kızım yanımda mışıl mışıl uyuyor. Bugün dünyadaki 3. Günü 😍🥰
Son olarak bebekle alakalı 1 2 tecrübe ettiğim şeyi de yazıp konuyu kapatıyorum 🤗
🟢Sütüm çok azdı diye stres yapıyordum. Bir tanıdığım Humana çayı tavsiye etti. İçtikten 1 saat sonra sol göğsümden 8 damla süt aktı kendiliğinden. Humana çayı candır ❤️
🔵Emzirirken göğüslerim yara oldu. Gene tavsiye üzerine Lansinoh Lanolin krem aldım. Mucize gibi sürer sürmez rahatlattı.
🟣Gümüş kapaklar bir efsane. Alın aldırın. Doğum öncesi 2 hafta takarak alıştırma yaptım. Şimdi sürekli takıyorum. Sütüm içine akıyor. Aktığında göğüslerim o sütle rahatlıyor. Çok iyi❤️
🟧Bence 10 lu hastane çıkışı seti çok gereksiz. Ben doğum için verilen kıyafetlere 5 li set verdim iş gördü. Hastaneden çıkarken 10 lu seti giydirdim ama sadece zıbın üst, alt ve çoraplarını kullandım. Büyük büyük paralar vermeye gerek yok diye düşünüyorum.
🟪Depend hastanede 2 tane kullandım. Sonra doktorum kullanmanı istemiyorum dikişler terleyip geç iyileşiyor dedi. Pamuklu iç çamaşırı ve normal pede geçtim. Çok gerekli değil en azından sezeryan olduysanız.
Çok uzun oldu kusura bakmayın. Ben okurken hep tavsiyeleri dikkate alıyordum. O yüzden aklıma gelenleri yazmak istedim. Sormak istediğiniz olursa da memnuniyetle cevaplarım. 🤗😊