Herkese merhaba. Bir gün ben de doğum hikayemi paylaşacak mıyım diye merak ederdim😅. Çok şükür bebeğim doğdu🙏🏻. 2 Ekim akşam sekiz buçukta nişanım geldi. Zaten gündüz bir baskı hissetmiştim. Akşam gelen nişan adet kanı gibi kırmızı ve suluydu. İki saat daha evde bekleyip hastaneye gittim. Gittiğimde ebe alttan muayene etti ve açılma 5 cm’di. Epidural alma bence sancılar böyle oluyor dayanırsın dedi. Sonradan almadığıma çok pişman oldum. Yürüyüş pilates vs derken baya hızlı ilerledik. Bu arada sürekli gelip alttan bakıyor ebe bu durum biraz can sıkıcı ama yapacak bir şeyiniz olmuyor. Gece 2 den sonra her sancı beni mahvetti. Her acıyı bütün bedenimle hissettim ve son ana kadar dayandım. Saat 4 buçuk olduğunda ise açılmam 8 cm di. Tam doğumhaneye inerim diye düşünürken suyumu yatakta patlattı ebe. Meğer bebeğim anne karnında kakasını yapmış. Yemyeşil bir suydu. Doktor o ana kadar hastanede yoktu. Ebe haber verince 20 dk içinde ameliyathaneyi hazırlayın sezaryen olacak dedi. Ben artık perişan olmuştum. Bir an önce sancım bitsin derdindeydim. Sonta takıldı ve ameliyathaneye girdim. Ağlıyordum eşim de gelsin dedim eşim de geldi belimden iğne yapıldı spinal sezaryen istemiştim. O an yine suyum geldi iyice yeşil olmuştu. Derken belim uyuştu ve masaya yatırıldım doktorum geldi ve bebeğimin çıkış anı 3 dk sürdü. O ağlama sesini duydum yüzünü gösterdiler,yanağıma koydular ve dünyalar benim oldu. ❤️Dikişlerim atıldı odaya çıktım. Yaklaşık 4 saat sonra yürümeye başladım. Ağrı ve acı tabi ki oluyor ama her şey geçiyor. Bugün 12 gün oldu ve bebekli hayat anne olmak gerçekten çok güzel. Sizlere tavsiyem kendinizi her şeye hazırlayın. Ben en başından beri sezaryen istemiştim ama normal doğuma uygun olduğumu söyledikleri için son ana kadar dayandım. Doğum şekliniz asla önemli değil. Önemli olan bebeğinizin ve sizin sağlıklı olmanız. Allah bütün hamilelere hayırlı doğumlar nasip eylesin🙏🏻