@Mucizem güzel kardeşim öncelikle şunu söylemek isterim ki; asla yuva yıktırmaya sebebiyet verici konuşmam. Her zaman yapıcıydım, ve yine öyle konuşacağım. Benim eşimle aramda 18 yaş var. Evlenmeden önce 2 yıla yakın arkadaşlarıyla koparmaya çalıştım. Baktım bekarken lafım geçmiyor, içimden dedim evlenince mecbur kesecek ilişiğini onlarla, lafımı geçiririm. Onlarla dediğimde 2 kişi falan. Evli hepside ama alkol ortamları var. Alkol ortamı her bokun konuşulduğu ve seviyenin artık kalmadığı ortam ne yazık ki. Ama çok konuştum. “Nolursun özünü unutma. Bu ortamların sonu yok. Bak biz Allahın bir emrini yerine getireceğiz. Böyle mi güzel bi aile kuracağız.. Sen bu değilsin, senin özünün çok iyi olduğunu biliyorum. Kurban olayım yine görüş arkadaşlarınla ama aile olarak görüşelim. Hep beraber dolaşalım, gülelim, gezelim vs dedim” çünkü şunu çok iyi biliyorum; erkekler kadınlar gibi değil. Yaradılış gereği belkide bilmiyorum ama biz daha kolay ait oluruz birine, daha çabuk adapte oluruz bulunduğumuz ortama. Evciliz, anaçız. Ve ona sürekli sürekli mutsuzluk sergilememin sadece beni mutsuz ettiğini gördüm. Adama konuşma görüşme dedikçe sen sanıyormusun ki o tınlıyor. Gidiyor arkadaşlarının yanına “ya bana şunu dedi, bunu dedi, Sizi istemiyor” vs diyor. Ve bunu duyan arkadaşların tepkisi ne oluyor tahmin edersin az çok değil mi. Dışarıdaki o elalem sayesinde sana karşı öfke dolan adamdan eve geldikten sonra nasıl bir ilgi bekliyorsun. Onun içinde akıllı davran güzel kardeşim. Bak tabiatın en mucizevi bir olayını yaşıyorsun. Anne adayısın. Bu adam eve hiç gelmiyor değil dimi. Geldiğinde onu çekecek bişeyler yap. Dekolte giyin, bakımlı ol. Güzel olayım derken tabiki rezilde etme kendini sakın! Ve sadece uzun bir süre bunları yap. Evde o gelmesşne yakın gir bi duş al, onun dikkatini çektiğini düşündüğün tarzda kıyafetler giyin. Makyaj yap, doğal ama bakımlı ol. Güzel kok. O eve geldiğinde hiçç ama hiç bişey olmamış gibi karşıla. Güçlü dur. Dimdik dur. Güzel yemekler yap. Onun için ve onun sevdiği yemekler. Güleç ol, şefkatli ol, masum ol, dilin sivriyse ve sürekli laf sokuyorsan bak bunu kesinlikle bırak. Mutsuzluğunu gizle. Bak bu dediklerimi pes etmeden yap. Sana süre veremem ama şunu garanti ederim ki; evinde onun dikkatini çekmeyen bir kadın olmayınca tüm erkekler dışarıya kaçar. Onun için sen kapanı kur ve bekle. O sana gelecek. Haaa dersen ki ablacım yok ben uğraşamam, ne yapıyorsa yapsın, o zaman burda yardım arama. Dua edeceğim senin için. Rabbimin izni ilede yoluna girecek bak. Sadece çok konuşma. Vücut dilini konuştur. Ona özel bişeyler yap anlıyormusun. Bu erkeklerin hepsi çok saf. İnan ki anında etkileniyorlar. Ki 3 yıl diyorsun yaaa. Yapmayın etmeyin Allah aşkına. O sebinin de seninde daha cıvıl cıvıl günleri var. Bi silkelennn kendine gell. Bu ne ya. Boşanacam da yok bilmem ne. Valla ben bir mücadele ettim şaşarsın. İnat ettim yedirmeyeceğim kocamı dedim ve inan gün geldi şu lafı ondan duydum ve zafer benim artık dedim. Şunu söyledi bana “ sana çok teşekkür ediyorum, gözümü açtın, ne boş insanlar için seni kırmışım, incitmişim, ağlatmışım. Elalem nihayetinde. Karnımı mı doyuruyor sanki. Benim miss gibi karımın tırnağını değişmem hiçbir arkadaşıma” dedi. Ve varya ilk defa azmimin, ve şu çenemi cır cır öten çenemi tutmanın mükafatını gördüm. Bu cümleleri kuran adam 45 yaşında bir adam. Düşün ki ben 45 yıldır kalıplaşmış akışkanlıkları ve huyları olan adamı bu hale getirdim. İnan insan yeterki istesin. Bir abla gibi kardeş gibi her zaman dinlerim yardımcı olurum. Sakın ama sakın elin sidikli herifi yada karısı için yuvanı yıkma. Vazgeçmeee. Sakınnn. Tut kollarından bırakma kocanı.