asliiyorgunn Kızlar merhaba. Bugun kontrole gittim 37+3 çıkması gerekirken 35+1 çıktı. Doktorum biraz geri kalmış dedi. Kilosuda 2830 gr. Çok üzüldüm kötü oldum neden böyle oldu acaba? Böyle bir durum yaşayan oldu mu nasıl sonuçlandı?
Kizannesi92 asliiyorgunn Kendi düşüncemi yazayım sezeryan olmuş olsa 38+3 de sezeryana alsa sizi süt kaşar muz yoğurt vb.ile bebek üç kiloyu bulur bir haftada bence gayet ideal bir kilo oğlum haftasını fazla fazla geçmesine rağmen doğduğunda üç kilo yoktu içiniz eahat olsun
Kizannesi92 asliiyorgunn asliiyorgunn sezeryan değilse bormal doğum ise 39 da doğmuş olsa üç kg geçer bile
Mrsdettr EsraArs peki doğumu etkilemiyor değil mi yani adet tarihine göre hesaplanıyor benimde geriden geliyor çünkü birde ilk gebeligim onun için soruyorum 🙈
asliiyorgunn EsraArs peki bu durumda nasıl olacak ki sezaryen olacağımız için hangi güne yapacak ultrasonda çıkan tarihe göre mi yoksa son adet tarihimi baz alarak mı
EsraArs Mrsdettr asliiyorgunn son adet tarihine göre bakiyor benim doktorum. Benimde erken doğum sürecimiz vardi 34 haftalikken 2100 du kilosu iğne haplar falan 36+0 ya geldik 2800 olmuştur diye tahmin ediyorum önemli olan haftayı doldurup organların gelişmesi. O yüzden sağlıklı olup 2800 olmasını cokta sorun yapmayın ki sizin daha vaktiniz var 3 kg ya gelir bebis :)
asliiyorgunn Mrsdettr neden böyle geri kalıyor anlamıyorum yapmadığım şey de kalmadı 🙄 sizin ne kadar geride çıkıyor
Hilal-_19 asliiyorgunn bizimde 3 hafta var gerilik haftasıyla uyumlı olmadıgı için gelişim geriliği deniyor ama dogum sizin son adet tarihinz baz alınarak olur
Kizannesi92 asliiyorgunn 2.890 doğurdum.oglumu ben bence kilosu pek de düşük değil evham yapmayın evet biraz geriden geliyor ama zayıf bebek daha çabuk toparlar
Kizannesi92 asliiyorgunn on bir yıl önce doğum yaptım son üç hafta korkudan hastaneye gitmedim ben yaşımda küçüktü 🙈 sonra bir gittim doktor 44 haftalık bu bebek demişti son adet günümü de bilmiyordum ama.bence 44 olamaz tabi 😂 yıllanmış bebek doğurmuş oluyorum o zaman
Kizannesi92 asliiyorgunn Bencede imkansız ama bebeğin suyu bitmiş doğum vakti geçmişti kolay da bir doğum oldu o zaman akıl verenim yoktu eski eşim ailemle gorusturmuyordu yaşım da 17 idi hatta yürüye yürüye tek başıma çıktım evden kontrole diye sanki hiç dogurmicam 😂 destekcim de yoktu korkudan hastaneye gitmemiştim bide tabi ailevi sorunlar falan kimsenin umrunda da değildik bebek de bende geçmiş zaman ama doktorun 44 hafta dediği hâlâ kulağıma geliyor neden bende bilmiyorum son adet tarihimi de bilmiyordum 🙈
Kizannesi92 asliiyorgunn Doktordan doktora da farkettigi için ben günü geçmişti diyorum ilk doğum için 44 deyince herkes bir şaşırıyor pek demiyorum o yüzde yüzden 😁 belki yanılma vardır bilemiyorum ki baya baya uzun yazdım ama işte deyince garip geliyo bana da