Merhaba anneler doğum hikayemi yazacağım günü sabırsızlıkla bekliyordum çok şükür nasip oldu. 37+3 te yüksek tansiyon nedeniyle bebişim doğmak zorunda kaldı ama çok şükür sağlığı iyi. 8 ekim cuma saat 17:30 da muayeneye gittim doktoruma ve o gün evde tansiyon hep yüksekti en son evde 16 9 çıkınca ben kendi çantamdaki son eksikler hazırladım evi toparladım sanki direk doğum yapıp dönecek gibi çünkü 1 hafta önce doktorum böyle giderse doğumu suni sancı ile başlatalım çünkü bebek dünyaya gelmeye hazır demişti bende herşeyi hazırladım eşimin iş çıkışına gittim birlikte muayenehaneye gittik yolda hazırlıklı ol doğuma gönderebilir dedim eşim saçmalama ya ilaç verir dedi dalga geçti muayenede tansiyon 16 10 çıkınca doktor ultrason ile baktı ama resim çekmedi çok birşey anlatmadan plensentayı defalarca kontrol etti tabiki panik olmaya başladım odasına son kez hemşireyi çağırdı bir kez daha ölçtürdü ve birşeyler yazmaya başladı yatış olduğunu hemen anladım çünkü bir arkadaşım aynı bu şekilde 32. Hafta doğum yaptı. Sonra hemşireyi çıkardı şimdi şöyle yapıyoruz sana yatış veriyorum suni sancı başlatıyoruz dedi eşim şok tabiki 😀 muayene etti bu arada ilk çatı muayenesi o oldu bende çok basitmiş 5 saniye bile sürmedi hemen bitti açıklığım yoktu maalesef yine de hastaneye geçtik sancı bağlandı akşam 7 buçukta ama ben kesinlikle hiç sancı hissetmedim 125lere kadar çıkardılar nst de sancım var gözüktü ama yinede hissetmedim açıklığımda 1 parmakta kaldı sadece ertesi sabah doktor hastaneye geldi duruma baktı merak etme akşama kadar belkicez ben seni bugün doğurtucam mutlaka dedi akşam 4 te geldi beklemek istersen 9 10 a kadar bekliyelim dedi ben gerek var mı dedi oda benim umudum kalmadı 125 leri bile hissetmiyorsun fazlası bebeğe zarar verebilir dedi o zaman alalım bebeği dedim ve 10 dk içinde ameliyathaneye çıkmıştım bile 15 dk sürmedi doğması😍 bu arada korkudan galiba anesteziye başlamadan evvel ameliyathanede suyum geldi ben şok oldum onuda yaşamış oldum resmen işer gibi şar diye geldi 😀 2800 gr bir paşam oldu çok şükür sonrasında sancı ağrı var evet ama ben akşam 5 te ameliyathaneden çıktım normalden geç çıkardılar maalesef çünkü doğum sonrasında bile tansiyon düşmedi ilaç verip beklettiler beni orda. Saat 8 olmadan bacaklarımı hissetmeye başladım 10 gibi ayağa bile kalkmıştım yani öyle korkulucak hiç birşey yok çok şükür evde de rahatça geziniyorum yatmadım hiç evet ağrım tabiki var ama dayanılmaz falan değil yani doktorun yazdığı ağrı kesici antibiyotik gayet sancıları dindiriyor ben normal doğurmayı çok istedim olmadı maalesef nasip değilmiş hep baştan beri bebek nasıl isterse gerisi mühim değil o sağlıklı olsun dedim önemli olan bu çünkü😍 sorular olursa elimden geldiğince cevaplarım Allah herkese nasip etsin inşallah 🙏