Burcuburcum Doğum zamanı hepimiz için bir sorun. Çatı darlığı normal doğumu zorluyor mu,sezeryan daha mı iyidir bilen,tecrübe eden var mı?☺️
PrensesFiona Burcuburcum ablam çatı darlığından sezeryan oldu canım. Bide yiğenim kiloluydu biraz ve erkek bebek olduğu için de (omuz takılma riski) sezeryan oldu.
Deniz59 Burcuburcum bende bundan korkuyorum devlete gidiyorum doktor çatı dar olsa bile gene normal yaptırıyoruz dedi 🤦🏼♀️
Sultankiz Burcuburcum benim çatım darmış yeni öğrendim bebeğimde ters duruyor zaten çatı dar olduğundan dönüp kanala giremiyormuş. Doktor mümkün değil normal doğum ama ısrar edersen bebeğin kafası sıkışır ve felçli doğar ( Allah korusun) dedi. Hatta yürüyüş vs hareket bile etme ayağı girse kanala kalça çıkıklığı olur ayağın bile girmesi risk olacak derece dar dedi. Zorunlu sezeryan olacağım
Esenburhan123 Deniz59 öyle bir şey nasıl yapıcakşar bebek çıkmadıktan sonra son ana kadar beklerler ama bebek omuz takılma ihtimali var
pamk00 Deniz59 normal deneme devlet sezeryan yapmıyor benimde darmış bilmiyordum doğumum erken başladı fakat bebeğin kafası haznede 4 saat bekledi çıkamadı dar olduğu için sezeryana da almadadılar 4 saat sonunda iki üç doktor üstten bastırdı bir doktor da alttan beni kesip çıkardı lafda sözde kolay geliyor insana ama benim çektiğimi bir allah bir ben bilirim
PrensesFiona Burcuburcum o zaman doktorun sezeryana alır zaten canım tabi devlette normal için baya uğraşıyorlar ama özelse zaten sezeryana alır. Rabbim sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin inşallah. Sağlıcakla kucağımıza alalım yavrularımızı.
Burcuburcum Esenburhan123 o nasıl biseymis gerçekten Hay maşallah. Sezeryandan daha beter olur o zaman
pamk00 Deniz59 bu arada haznede çok beklediği için kafasında kan toplandı deri altında beyinde değil beyin cerrahisine götürdüm şuan indi biraz zamanla geçecek dedi ama doktor ihmali benimki ben dar olduğunu bile bilmiyordum bilseydim sezeryan olurdum afedersin hayvan gibi alttan kesiyorlar alttan keseceğime üstten sezeryan olurum zaten o iç dış dikişler sezeryan daha iyi ben pişman oldum o yüzden sana diyorum ama zaten ben dar olduğunu bilmiyordum Doğum sıraısnda yalvardım sezeryana alın almadılar devlet ceza yeriz dediler kestiler
Aycaaa571 Deniz59 o nasıl bişey ya bebek çıkmazsa biz çıkartırız ne benim bildiğim riskli durumlarda mecbur sezeryan alıyorlar
Yesimmm12 pamk00 aynısını yaşadım bir sürü dikisim vardi doğum yapalı 5 ayı geçti hala açıyor dikiş yerim ve bide hamile kaldım üstüne 😓
Burcuburcum pamk00 gerçekten zormuş sizinki. Sağlıkla kucağına alınca insanın herşeyi unutuyodur evet ama bı de o yollardan nasıl geçtiğinizde onemli. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin ins
Fatmanur123nrt pamk00 aynen benimde normal doğuma engel bişey yok bebek kanalda denildi çatım dar değildi ama yukardan ben ıkınamadığım için bastırıp kesi atıp çıkardılar şimdi o dikişler belimi doğrultup yürüyemedim adam akıllı 10 günde düşer iyileşir geçer dediler 15 gün oldu ilk günlerden daha kötü oldum vajina girişindekiler çok canımı yakıyor gerildikçe oturamıyorum bile adam akıllı
Deniz59 pamk00 banada çatı muayenesin doğumda yapıyoruz dedi bende özele gidiyorum bugün söylüycem yapsın siye
Taner91_zemine Benim catım dar ilk hamikeligimde normali denettiler olmadı sonra sezeryana girdim şimdi bundada aynı hala bebeğim dönmedi bile mecbur sezaryan yine
Nihanus Burcuburcum eğer bebekte kilosu zayıf değilse normal doğum riske sebep olabilir zaten doktor almaz o riski çatı darlığında hemen sezeryana alır
Beyzan Burcuburcum asla tam olarak çatı darlığı diye bir kavram değil de çatı baş çevresi uyuşmazlığı diye geçiyor yani iribaş çevresi olan bebeklerde normal doğum birazcık sıkıntı olabiliyor ama örneğin devlet hastanelerinde çatı muayenesi yapılmıyor ya da özel hastanelerde bile bazı Doktorlsr çatı muayenesini yapmıyor sadece baş çevresi önde giden bebekler için durumlar değerlendiriliyor yani tek başına annenin çatı kemiğinin dar olması doğuma çok da engel teşkıl etmiyor direkt sezeryan daha iyidir demek doğru değil ya da illa normal doğumu deneyin demek doğru değil her doğum kendine özel. Doktorun çatım çok müsait kolay doğrusunu dediği kadını bir bakmışız bir sürü dikişi olmuş. Ya da kimi Sezaryen olur 1 haftada toparlar kimi günlerce dikiş ağrısı çeker. Bence en güzeli hamilelik süreci boyunca sağlıklı beslenip bol yürüyüş ve egzersiz yapmak sonrasında da Kafa yapısı bize uygun bir doktor bulup ona güvenmek. Ben bunları ilk doğumu Sezaryen olup ikincisi normal doğum olan biri Olarak söylüyorum. İkisi de kendince zordu ikisinin de sonunda evladım kucağımdaydi.
Burcuburcum Beyzan çok güzel bilgiler verdiniz teşekkür ederim. Dediğiniz gibi herkesin doğumu kendine özel.cati darlığına bakmiyo anladığım kadarıyla. Herkes zamanı geldiğinde kendi kaderini yaşayacak😁☺️