Merhaba, hikayemi yazmadan burdan ayrılmak istemedim. Belki birilerine umut olur. 11+1 de doktora gittim ve ense kalınlığı 5 mm çıktı. Doktor apar topar perinatologa yönlendirdi. O da ölçtü ve aynı değeri buldu. Ayrıca burnu yok dedi. Down sendromlu doğabilir dediler. O günden son güne içim içimi yedi. Aldırmadım, Allah’a sığındım. Her gün dua ettim. Amniyosentez önerdiler, onu da yaptırmadım. Çünkü yüzde 1 de olsa onun da yanılma payı oluyor. Ve sırf merakım gitsin diye düşük riskini göze almak istemedim. 13.hafta başka doktora gittim. Yine ense ölçümü yapıldı. 1.42 çıktı.burun kökü oluşmuş dedi. Ardından aylar geçti. Bu defa ayrıntılı ultrason zamanı geldi. Yine burnu kısa çıktı. Kalbi 1.1mm delik çıktı. Ense kalınlığı da olunca rapora yine Amniyosentez önerisi yazıldı. Yine yaptırmadım. Yerli yabancı bir sürü siteden makale yorum okudum. Doktorun korluttuğu gibi kalp deliği her çocukta olabilen boyutta bir şeydi. Korkulacak bir şey yoktu. Burun babasına benziyordu, minicikti. Ama işte bi kere ensesi kalın çıkınca yeterli oluyormuş down için… Velhasıl doğuma girerken bile doktor doğum ekibine “arkadaşlar down sendromlu olabilir” dedi. Beni düşünebiliyor musunuz? Ayıldığımda etrafımdaki herkese bebek sağlıklı doğdu mu diye kaç defa sordum bilmiyorum. Eşim ameliyathane kapısında beni bekliyordu en az beş defa sordum. Sağlıklı dese de inanamadım. Velhasıl sağlıklı doğdu bebeğim. Bütün hamileliğim rezil gibi geçti bir ihtimal yüzünden. Başınıza böyle bir şey gelirse hemen üzülmeyin. 5 çok yüksek bir değerdi. Ve sadece bir defa çıktı. O da çok erken bir haftadadaydı. İçinizi ferah tutun. Yurt dışında 11mme kadar yapılan çalışmalar var. Bebekler sağlıklı doğmuş… İnşallah birilerine umut olur hikayem.