Biraz saçma görünüyor farkındayım ama bu şehirlere yakın başka bir şehirde yaşıyorum ve maalesef yaşadığım şehirde doğal doğumu destekleyen doktor/hastane yok. Özel muayenehanesi olan doktorlar haftasonu bütün takipli gebelerini başka bir şehirde sezaryen yapıyor. Bir tane ozel hastane var ancak orda da kadın doğum birimi yok. Devlet Hastanesi’nde de ebeler doğum yaptırıyor, takipli doktor doğuma girmiyor ve genellikle suni sancı veriliyor. Hiçbir yakının içeri girmesine izin verilmiyor ve telefonun da yasak olduğu söylendi. Dolayısıyla kendimi böyle bir ortamda hayal edemiyorum. Ben suni sanciyi, epidurali, sezaryeni ilk akla gelen seçenekler olarak görmeyen, kordon dolanmasinda dahi normal doğumu denemeye gönüllü, haftan doldu diye doğumu başlatmaya çalışmayan ya da sezaryene yönlendirmeyen bir doktor arayışındayım. İşimin zor olduğunu biliyorum ama şansımı denemek istiyorum. Varsa böyle bildiğiniz doktorlar paylaşırsanız çok sevinirim. Kayseri önceliğim ama diğer şehirler de olabilir. Tabii doğuma nasıl yetişirim bilmiyorum ama bakalım 😅