didemekiz zaydn hamilelik döneminde mi midenizi bulandırıyor yoksa hayatınızın bütün döneminde bu şikayetleri yaşıyor musunuz bilemiyorum. Önemli olan fiziksel temizliktir yani fırçayla yaptığınız etkili bir temizleme yeterlidir
Suzi-63 Merhaba hocam ben 8 aylık hamileyim dişim bir kaç ay önce kırıldı şimdi durmadan agrıyor diş çekimi yapabilirmiyim dayanılacak gibi değil
Tugba5151 Merhabalar hamilelikte dişlerimle sorun yaşıyorum kökleri hepsinin çürük bunun için ne yapmalıyım aceba bebeğime de geçer mi bu hastalık şimdiden teşekkür edrim
Demet436 HappyMom. Merhaba. 2.5 yasinda oglum var. Alt disleri 3 tane olarak cikti. Diger disleri de geldi. Su an alttaki 4. disi hic yer yok. Bu ileride bir sorun dogurur mu dis yapisi bozuk olur mu neler yapilmali acaba. Tesekkurler.
didemekiz Demet436 Merhabalar bir çocuk diş hekimine göstermeniz de fayda var en azından mevcut başka diş var mı yoksa hiç diş oluşmamış mı bu konuda size bilgi verir
didemekiz Mom3834 Merhabalar bu güzel yorumunuz ve düşünceniz için çok teşekkür ederim dediğiniz gibi komşularımızın eşinizin dostumuzun dediği bir hekiminden daha kıymetli oluyor bazen. Hepimizin amacı hem gebelere hem de bütün hastalara daha sağlıklı günlerde ve ideal tedavilerle yaklaşmak bu güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim
didemekiz Alini merhaba, tekrarlamasını beklemeden tekrar muayene olun. Acil tüm diş tedavileri gebeliğin her durumunda yapılabilir. Ben kliniğimde böyle durumların kararını riskli gebelik uzmanı eşimle birlikte veriyorum ve acil olan her tedaviyi yapıyorum.
_esinakdeniz Merhaba, 7 haftalık hamileyim. İki dişim çürük, bir dişimin dolgusu düştü. Bu süreçte dolgu veya kanal tedavi yaptırabilir miyim?
didemekiz _esinakdeniz Merhabalar daha yolun başındasınız önünüzde tahmini 33 hafta daha var 33 hafta boyunca diş Çürüğü veya diş ağrısıyla hiç gezinmeyin gebeliğinizin 16. haftası ndan sonra eğer aciliyetiniz yoksa dolgu ve kanal tedavisini muhakkak yaptırın biz Kliniğimizde yapıyoruz🌸
didemekiz Suly Merhaba, bu şiddette kanamaların olması çok beklendik durum değildir. Muhtemelen diş eti hastalığı başlamış. Sizin ivedilikle diş hekimine gitmenizi öneririm.
brcnkrt55 Merhabalar Didem hanım..Azı dişim için kanal tedavisine başladık sinirlerim alındı ilaç konuldu bikaç gün sonra dolgu yapılıp bitecekti fakat 4 haftalık hamile olduğumu öğrendim dişim öylece kaldı sizce devam edilir mi bebeğe bi sıkıntı olur mu anestezi röntgen
didemekiz brcnkrt55 Merhabalar kanal tedavinizi bitirsinler hiçbir problem olmaz dişinizin açık kalması sizin için daha büyük problem olur problem olur
Emsal04 Merhabalar Didem hanim 34+4 haftalık hamileyim dişim kırıldı ve ortasında çukur oluştu ağrısından duramıyorum dolgu yapılabilir mi.
didemekiz Ayse_0816 Merhaba gebelikte diş taşı temizliği genel olarak yapılabilir ama muayene sonrası net karar verilir. Bazı durumlarda yapmak istemeyiz örneğin aspirin kullanımı gibi.
Suzi-63 Merhabalar hocam ben 8 aylık hamileyim dişim hamilelik sürecinde kırıldı şimdi de çok şiddetli agrıyor bir haftadır uyuyamıyorum diş çekimi yapabilirmiyim
didemekiz Aysll33 Mutlaka müdahale edilmesi lazım çünkü vücudunuzda Enfeksiyon ile gezmeniz gebelik için sağlıklı bir durum değildir mutlaka bir diş hekimine gidiniz
didemekiz Senaoztrk Merhaba, doktora gitmekle bebeğe birşey olmaz. Doktora giderseniz önce sebep bulur sonrasında tedavisi önerilir. Yaptırıp yaptırmama kararı size kalmış. Ben kliniğimde böyle durumlarda eşim riskli gebelik uzmanı ile birlikte görüşerek gerekli tedaviyi öneriyorum.
Haticeey Hocam meraba 32+ 6 günlük hamileyim 2 aydır çok şiddetli diş eti kanamalarım var diş etlerime böyle kan oturmuş gibi şiş ve kıpkırmızı sabah kalktığımda diş aralarımda pıhtı şeklinde kan oluyor ve fırçayı değdiğim an kan boşalıyor resmen ve çok hassaslaştı araları açıklık olmaya başladı sürekli gargara yapıyorum fırçalamaya dahi korkuyorum çok kanama oluyor çünkü ne yapmalıyım 😔
didemekiz Haticeey Merhabalar benim sizden duyduğum kadarıyla çok ciddi bir diş eti probleminiz var bu sadece sizin diş fırçalamanzla geçecek bir tabloya benzemiyor mutlaka bir diş hekimine görünmeniz gerekiyor😔
didemekiz Lawyer06 merhabalar rezeksiyon zor bir işlemdir işlemden sonra tedavi süresi gerçekten uzayabilir şikayetleriniz olabilir o bölgeden aktif bir iltihap çıkışı var mı sivilce gibi bir uç verme mesela böyle bir durum varsa tekrar müdahale edilmesi gerekir ama hamilelik döneminde bu kadar komplikasyon işlemleri genellikle kadın doğum doktorları önermiyorlar protez için doğum sonrasını beklemenizi tavsiye ederim eğer aciliyetiniz yoksa en azından geçici diş kullanabilirsiniz bu dönemde doğum sonrası daha üstdüzey radyografiler ile Tablo tekrar değerlendirilip proteziniz yapılsa daha doğru sonuçlar elde edeceğinizi düşünüyorum bu arada yapılması gereken günde iki defa diş fırçalama arayüz fırçası ve diş ipi bazen geçmişten başlayan çürükler maalesef gençlik yıllarında hayatımızı kabusa çevirebiliyor sizin yaşadığınız durum adına üzüldüm çok geçmiş olsun 💐