HappyMom Diş ve ağız sağlığı hakkında cevap almak istediğiniz soruları yoruma yazabilirsiniz. Sırasıyla yanıtlanacaktır. Didem Hanım’ın instagramdan paylaştığı bilgilendici yazıları takip etmek için profilini ziyaret edebilirsiniz.💜 https://instagram.com/didemekiz?utm_medium=copy_link
Laden HappyMom gebelikte kullandığımız diş macunu nasıl olmalı? Ağız çalkalama suyu kullanabilir miyiz? Çok teşekkürler şimdiden❤️
Merve HappyMom merhabalar. Gebelikte diş hassasiyetinin fazlalaşma sebebi nedir? Her gebelikte bir diş kaybedilir sözü doğru mu ? Gebeyken çürük diş tedavisi nasıl olur ya da doğuma kadar beklenmeli mi ? Teşekkür ederim ☺️❤️
Lilikk HappyMom merhaba ben doğum yapalı 5 ay oldu, hamilelik döneminde diş etlerim çok hassastı hamilelikte olabiliyormuş. Ama doğumdan sonra da geçmedi normal mi geçecek mi?
Busra_07 HappyMom Gebelikte diş çürümesi oluyor bunu nasıl engelleyebiliriz.Dis bakımı için ekstra ne yapmak lazım
didemekiz Laden gebelikte özel bir diş macunu kullanmanıza gerek yok. Sadece günde iki kez diş fırçalamayı dikkat etmeniz yeterli. Ağız hijyeni ve ağız bakımına dikkat ederseniz rutin olarak gargara ihtiyacınız kalmaz.
didemekiz Merve merhaba gebelikte diş hassasiyetinin artma sebebi gebelik hormonlarının artışına bağlı olan diş eti kanlanma artışı ve ödemdir. Her gebelik bir diş kaybı değildir. Gebeyken çürük dişler tedavi edilebilir doğuma kadar beklemek ayrıca başka riskleri de beraberinde getirebilir.
didemekiz Lilikk merhaba mevcut diş eti hastalıkları gebelik sırasında şiddetlenebilir. Gebelik sırasında veya gebelik sonrasında mevcut hastalıkların tedavisi en doğru yaklaşım olacaktır. En sık sebebi eti hastalıkları ve diş taşıdır mutlaka bir diş hekimi muayenesi öneririm.
didemekiz Busra_07 merhaba. Gebelikte diş çürümeleri hızlanmaz. Diş eti problemleri daha çok görülür. Bu noktada en önemli yapılması gereken şey günde iki kere diş fırçalamaya ve diş ipi veya arayüz fırçası kullanmaya dikkat edilmeli en azından yılda bir diş hekimi kontrolünden geçilmelidir.
yigitegenin_annesi didemekiz mrblar gebeliktten öncede diş ağrim vardı pandemi sebbeiyle gidemedim ara ara diş ağrim oluyor dişim çürük dolgu gerek sanırım hamileyim dolgu yaptırmalımıyım, veya herhangi bir ağrı keaici vs kullanabilrimiyim önerebileceğiniz bir ağrı kesici varmı
Minnosumm89 didemekiz iyi akşamlar hocam süt köpek dişim değişmemişti hamileliğimde yarısı çürüdü yarısı kaldı. İmlant yaptırmak istiyorum. Hangi zaman doğru olur. Bu arada Ali beye selamlar kendisine detaylı ultrason çektirmiştim.
crnnbyr16 İyi akşamlar hocam gebelikte ağız bakım suyu olarak ne kullanabiliriz? Benim sürekli diş etlerim iltihaplanıyor maalesef
didemekiz crnnbyr16 merhaba. Ağız bakım suyu olarak çok çeşitli markalar vardır. Diş etlerinizin sürekli iltihaplanmasını engellemek için günde iki defa diş fırçalamalısınız. Dişlerin Arayüz temizliğine dikkat etmelisiniz. Bunlar daha etkili yöntemlerdir. Altı ayda bir diş ekimi kontrolünden geçmenizde fayda var
Busra_07 didemekiz çok teşekkür ederim birde ben gebelikte 20′lik dişim çok ağrı yaptı boğazıma vurdu hiçbir şey yiyemedim bununla ilgili ne yapmak lazım hamilelik öncesi diş çözümlerini ve 20′lik dişi çektirerek kurtulmak mı lazım
didemekiz yigitegenin_annesi merhabalar diş ağrılarında ağrı kesici kesin çözüm değil sadece 2-3 saatinizi rahatlatır bu hayat kalitenizin bozulması anlamına gelir. Hamilelik döneminde çürüklerinin tedavi edilebilir biz Kliniğimizde kadın doğum uzmanı doçent doktor Ali ekizin yönlendirmesi ile gebelere acil olan dolgu ve kanal tedavilerini muhakkak yapıyoruz gebeliğin bitmesini beklemiyoruz
elifay21 HappyMom Çıkmış ve sağlam olan 20 lik dişim geçen hafta ağrı yapmaya başladı doktorum yemek artığı olduğunu bu yüzden ağrıdığını söyledi. Ama 2 gün boyunca şiddetli diş ağrım oldu. Sonra diğer dişlerim ağrı yapmaya başladı en son sol şakak bölgesi ve elmacık kemiğimin olduğu bölge ağrıyor. Nasıl bi yol izlemeliyim, Ağrı kesici fayda etmiyor Soğuk uygulama yapıyorum yine olmuyor.
didemekiz elifay21 dişiniz de herhangi bir Çürük var mı bilemiyorum pozisyonu nasıl Buda çok önemli. mutlaka bir problemi vardır dişinizin. öncelikle bu kadar ağrıyla hamileliğinizin sonuna kadar geçirmeniz doğru bir yaklaşım değil. Ben Kliniğimde böyle durumlarda hem klinik arkadaşım hem eşim kadın doğum uzmanı Doç Dr Ali Ekiz ile Konsültasyon halinde görüşerek gebeliğin durumunu birlikte karar vererek tedaviyi mutlaka gerçekleştiriyoruz hamilelik Uzun bir dönem bu süreçte prensesler gibi hissetmeniz lazım kendinizi. çekeceğiniz bir diş ağrısı sizin hayat kalitenizi sağlığınızı bebeğinizin bile sağlığını etkiler bence tekrar bir diş hekimine görünmenizde yarar var
Seliminhaticesi Merhaba, gebelikte dolgu, kanal işlemleri yapılabilir mi? Bazen ciddi zorunda kalınıyor çünkü ve aşırı kafa karıştırıyor bu durum.
didemekiz Seliminhaticesi Merhabalar biz Kliniğimizde doçent doktor Ali ekizin öngörüsü ile dolgu ve kanal tedavisi bütün işlemleri gebelerimize yapabiliyoruz kafa karışıklığına gerek yok. Gebelikte acil olan durumlar kadın doğum uzmanının görüşü ve bilgisi dahilinde yapılabiliyor
babymiracle HappyMom merhaba hamile olduğumu öğrendim 5 haftalıkmış bebeğim ve plak tedavisine başlamıştım invisilaign herhangi bir sorun teşkil eder mi
didemekiz babymiracle Öncelikle diş taşı temizliği ve diş etleri ile ilgili tedavilerinize devam edebilirsiniz invisalign gibi ortodontik tedaviler eğer başlanmadıysa gebelik sonrası başlansın ama mevcut bir tedaviniz varsa devam ettirebilirsiniz
Spring02 Ayımıza girdik gebelikte Diş temizliği yaptırabilir miyim ? Corasprin kullanıyorum günde 1 adet
didemekiz Spring02 Merhaba, diş taşı temizliği gebelikte yapılabilir. Ancak aspirin kullanımı altında yapmıyoruz çünkü ciddi kanamalara neden olabiliyor. Bu durumda aspirini 1 hafta kesip işlemi yapmak gerekir. Kendi kliniğimde böyle durumlarda eşim Riskli gebelik uzmanı Doç Dr Ali Ekizden görüş alıyorum.
Fatma2koc_ Merhaba doktor hanım dişimin dibinde enfeksiyon oluşmuş ve çenem de kis oluşmuş çok ağrı acı yapıyor ve 4 haftalık hamileyim tedavi olmam lazım öneriniz nedir , kanal detavisi yapılması lazım mış dişime
didemekiz Fatma2koc_ Merhabalar dişinizin dibinde oluşan enfeksiyon sadece bir dişimi kapsıyor yoksa yaygın bir enfeksiyon muydu öncelikle bunu bilmek lazım hamilelik döneminde kanal tedavisini yaptırabilirsiniz hiçbir problem yok biz Kliniğimizde doçent doktor Ali ekizin yönlendirmesi ile birlikte hastalarımıza her türlü acil tedaviyi yapıyoruz.
Eceunverkanra HappyMom Merhaba, hamilelikte dis eti cekilmesi yasadım dogum yapalı 1 sene olmak uzere ama hala gecmedi kalici mi olur yoksa gecer mi zamanla ne yapilabilir acaba?
didemekiz Eceunverkanra Merhaba, diş eti çekilmeleri en önemli diş eti hastalığı olan Periodontitisin sonucunda ortaya çıkar. Hem iyi bir ağız bakımı gerektirir hem de sıkı bir tedavi. Bu nedenle diş hekimi tedavi ve takiplerine iyi uyum gerektirir. Önce muayane olarak başlanmalı