ilkgozagrimhavinim bizim de 28.haftada gelisim geriligi baslamisti. Once 1 haftaydi, sonra 34.haftada 2 haftaya cikti. Detayli incelemeler yapildi hicbir sorun yoktu. Ciger gelistirici yapildi tedbir amacli, ben baska bi doktora daha gorunmek istemistim. O da ters duz konustu 37.haftada sezaryenle alirim dedi direkt. Sonra ona bidaha gitmedim. Kendi doktorum cok iyiydi, doktordan cok bir abi gibiydi. Gittigi yere kadar devam edicez onceligimiz vajinal dogum bu surecte surekli takip edicez dedi. 36.haftada gittigimde gerilik 3 haftaya cikmisti ve suyu azalmisti. 37 de gel duruma gore acil sezaryen karari alabiliriz dedi. Hazirlikli gittik. 37+2 de gelisim tamamen durmustu yatisim yapildi. Gece hatirlatma dozu ciger gelistirici yapildi, sabah dogumun gerceklesti. Kizim 34 le uyumlu 2220 gr 47 cm dogdu. Doktorum kuvozde bi 10 gun kalabilir demisti. Cocuk doktorlari muayene ettikten sonra hemen yanima getirdiler cok sukur doktorumun sakinligiyle stres yapmadigim icin ve ettigim dualar karsilik buldugu icin kizim cok guclu bi cocuk oldu. Simdi 16 aylik, bir cok seyi yasitlarindan once yapti. Algisi yuksek, bagisikligi guclu, gelisimi guzel ilerliyo. Her seyden once saglikli. Ben de bi hata yaptim hamileligimde kendimi kandirdim az iciyorum tek tuk iciyorum diye sigara ben de ictim. Doktoruma son haftalarda bunu soyledigimde uzuldu neden soylemedin dedi, acikcasi insan utaniyo o an nefsime hakim olamadim diye. Sormayinca soylemek istememistim ben de.
Yani uzun lafin kisasi icini ferah tut. Ciger gelistirici gercekten fayda sagliyo, avokado kasar peyniri muz en cok kilo aldiran seyler.