Gizemmm12 30 Gr altın kaç tane çeyrek altın yapıyor acaba birinden 30 Gr bilezik borç aldık birikimi de altınla yapmak istiyoruz kaç tane çeyrek biriktirirsek 30 Gr bilezik yapabiliriz
zeytinkiz Gizemmm12 canım suan gram 510 TL çeyrek 837 TL fiyatı. Sen 30 gr altın alsan daha iyi çeyrek alırsan zararın oluyor 👀 ama yine de kuyumcu biri fikir versin.
gl12cn34 Gizemmm12 Gizemmm12 direk matematiksel olarak hesaplayabilirsiniz. 30 tane gram altın kenara koymanız demektir 30 gram bilezik aynı mantıkla 15 çeyrekte olabilir tabi.
BirPatiSever Gizemmm12 bilezik gramı ayrı hesaplanıyor. 14 ayar var, 22 ayar var, 24 ayar bilezik var. Sizin aldığınız bileziğin 22 ayar olup işçiliğinin olmaması gerekiyor ki çeyrekle ödenebilsin. Kulplu bir çeyrek altın 22 ayar ve 1,81 gr mış sanırım.
Gizemmm12 zeytinkiz Bisim aklımızdaki direkt para olarak biriktirmekti fakat altın durduğu yerde durmuyor maalesef para olarak koysak altın yükselirse zarara uğramış oluruz diye düşündüm seneye bu zamanlar ödememiz gerekiyor gram olarak alırsam her ay 1 gram alabilirim sadece o da nerden baksan 30 ay olur biraz da o yüzden direkt çeyreğe yöneldim
Lemansafakk Canım 18 çeyrek bugün İçin 15 bin TL yapıyor 30 gr bilezik işçilik vs yoksa 15 bin 200 TL yapar. 18 çeyrek biriktirip üzerine 200 TL verirsen borcunu Ödemiş olursun ama bugünün fiyatına göre hesaplarsak bu şekilde
Gizemmm12 Lemansafakk seneye bu zamanlar ödememiz gerekiyor bu borcu siz olsanız nakit olarak mı yoksa altın olarak mı biriktirirsiniz?
zeytinkiz Gizemmm12 Hımm anladım canım işinde uzman biri daha net yardımcı olur ozman ben o kadar detaya hakim değilim 🤭
annesinin_beybisi Gizemmm12 ben olsam para olarak birikririrm ama bir yandan altini takip ederim düşünce alırım yükselince satarım
Gizemmm12 BirPatiSever 24 ayar işçiliksiz bir bilezikti canım çeyrek olarak ödemek değil de çeyrek olarak biriktirip en son bilezik yapıp vermek istiyorum altının işi belli olmuyor
Gizemmm12 annesinin_beybisi İlk önce para olarak biriktirmek istedim fakat ekonomi malum altının günü gününü tutmuyor parayı denkleştirip bileziği alacağım zaman altın artarsa zarara girerim diye düşündüm