Aysengngr Bira geç oldu ama sonunda bende kendimi toparlayıp hikayemi yazabiliyorum yanımda meleğim uyurken😊 9 temmuz sabahı saat 4 de çok hafif bi adet sancısı gibi sancıyla uyandım ama çok ta umursamadım açıkçası çünkü ne bi nişan gelmişti ne de suyum ve sancımda çok hafifti yalancı sancı olduğunu düşünmüştüm ama tekrar bi sancıyla uyandım (şiddetinden değildi uyanma sebebim o gün doğurucamı hissediyordum ve sabaha kadar tetikteydim zaten o yüzden hissettim) ve artık saat tutmaya başladım düzenli şekilde 15dk.da 1 geliyordu sancılarım saat 5te eşimi uyandırıp annemleri almaya gitmesini söyledim ve annemle kayınvalidem geldi ben hâlâ gülüp eğleniyordum çünkü nişanım gelmemişti daha o yüzden çok tedirginde değildim yalancı sancıdır diye ama her ihtimale karşı hemen duşa girdim, kahvaltımı yaptım güzelce giyindim doktorumu aradım nişanımın gelmediğini sadece çok hafif düzenli sancılarımsancılarım olduğunu söyledim hemen doğumhaneye gelmem gerektiğini söyledi hastaneye gittiğimde saat 7ydi ve hala sancılarım çok hafifti açılmama baktılar 1cm.di ve çok küçük sancılarım çıkıyordu saat 8de doktorum tekrar baktı 4cm olmuştu hemen yatışımı yapıp lavman yaptılar suni sancı verdiler ve ben sancı aralarında uyukluyordum 😊 saat 10da ebe açılmama tekrar baktığında 8cm olmuştu ve bende hâlâ çok hafif sancılar vardı nişanımda gelmemişti daha. Ebe artık sana yardımcı olayım deyip suyumu patlattı arkasından nişanım geldi çok rahatlamıştım artık 10buçuk gibi açılmam 9cm olmuştu ama kızımın yolunu tamamlamasını bekliyorduk. 9cmden sonra sancılarım şiddetlenmeye başladı ve çok kuvvetli şekilde ıkınma isteği geliyordu zor tutuyordum kendimi. Daha sonra ebe ıkınmaya başlamamı söyledi kendisi de bebeğe yolu göstermek için yardımcı olacağını söyledi saat 11 olmuştu açılmam 10cmdi ama artık doğum ilerlemiyordu sonra ebe çatala geçmemi söyledi suratından bi aksilik olduğunu anlamıştım doktoru çağırdı doktor hemen geldi bütün ebeler benim başımdaydı kızımın eşyaları da gelmişti ama doktor "olacak şey değil ilk doğumunda bu kadar güzel ve hızlı ilerleyen bi doğum hayret bişey" diye söylenerek bana ıkınmamı söyleyip bi taraftan karnımdan bastırıyordu ebeyle birlikte diğer ebelerde aşağıdan bebeği tutmaya çalışıyorlardı korkudan ne olduğunu bile soramadım. Tek düşüncem kızımı sapasağlam kucağıma almaktı. Doktor hemen ameliyathaneyi hazırlasınlar bebek sıkıntıya giriyor dediğinde başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü ve ağlamaktan dua etmekten başka elimden gelen bişey yoktu. Çataldan indirdiklerinde olduğu gibi kan boşaldı ve en kötüsü sancılarım en şiddetli şekilde devam ediyordu ameliyathaneye geçirirlerken tek diyebildiğim şey sancımı bari kesin artık oldu. Kapıda eşimi ve annemi gördüğümde sadece dua edin diyebildim. Ameliyathaneye girdiğimde doktor acele edin oyalanmayın diye bağırıyordu ben hâlâ ağlıyordum bu arada iyice panik olmuştum. Hemen belimden spinal iğne yapıp yatırdılar ve 5dk geçmeden yanımda kızımı gördüm ışte o an herşeyi unutup kızım diye bağırdığımı hatırlıyorum herkes ağlama artık kızın çok güzel ve çok sağlıklı diye beni teselli ediyordu 😊 ameliyathaneden çıktığımda kapıda eşim Annem ve babam bekliyordu hepsi ağlayarak bana bakıyordu benim tek diyebildiğim şey "kızımı gördünüz mü çok güzel" oldu 😊 sezeryan olmamın sebebi ise bizim ufaklık kordonu tüm vücuduna dolamış o yüzden kendini ittirse bile kordon çektirmiş pay kalmadığı için onun için ilerleyememiş. İlk doğumumda iki doğumuda yaşamış oldum ama en önemlisi şu an meleğim sağ salim yanımda uyuyor. Annelik o kadar tarif edilemez bir duyguymuş ki annemin kıymetini anladım ne o zorluklardan ne o acılardan eser kalmadı kokusunu içime çektiğim an. Doğum yapacaklarada tavsiyem asla kötü düşünmeyin nasıl düşünürseniz emin olun onu yaşıyorsunuz benim son hafta en korktuğum şeydi normal doğum başlayıp sancı çekip sonra bi aksilik olurda sezeryan olursa diye ve başıma geldi. İyi düşünün iyi olsun ve içinizdeki annelik gücünün cesaretinin farkına varın o zaman herşey daha kolay 😊
Yarenimm Aysengngr goz un aydın cnm saglikla büyüt yavrunu insallah inan suan ağlayarak okudum dogumunu😢 onumuzde Ki hafta da ben kizimi insallahh kucagina alicam dua et bana ne olur 7. Gebeligim 6 sini kaybettim😔
Oykuzey Aysengngr Gözyaşlarına boğuldum resmen 🙈 Bir heyecanla bir solukta okudum. Gözünüz aydın, hayırlı uğurlu olsun. Allah analı babalı, sağlıklı sıhhatli büyütmeyi nasip etsin inşallah.
Aysengngr Yarenimm dualarım seninle canım sağ salim al inşallah bebişini kucağına rabbim kolay doğum nasip etsin inşallah 😘
Yarenimm Aysengngr Aminn insallahh canim Allah razi olsun hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin Rabbim
Erdemveannesi aglamalı gülmeli okudum ilk kez bir dogum hikayesini😬 rabbim bebeginize hayırlı sağlıklı ömür nasip etsin çok şanslı,cesur bir annesi var ❤️