herkese merhaba hikayeme başlarken ufak bi uyarı yapayım 1-2 yerde hassas içerik var bence çok hassas değil ama yine de etkilenen olur diye ben baştan uyarmış olayım🙈. Gelelim hikayeme, ilk doğumum normalden sezaryene dönmüştü o yüzden bunda ssvd denemeyip sezaryen planladık. 30 eylül sabah 8:30da 38+4ken ameliyatım olacaktı 7:30da hastaneye gittik. yatış işlemlerim yapıldı odada önlüğümü giyindim nstye bağlandım damar yolu açıldı. sondayı burda mı takalım ameliyathanede mi takılsın istersin dediler. ameliyathanede takılmasını istedim. Her şey hazır olunca ameliyathaneye indik. spinal için belden iki adet iğne vurdular -hiç ama hiç acımıyor- sonra masaya yatırıp belden aşağıma batikon sürdüler o anda zaten bacaklarıma sıcaklık inip karıncalanmaya başlamıştı bile. önüme perde çekildi filan derken 5 dakika içinde belden aşağım tamamen uyuştu. tam o anda tansiyonum düştü bayılacam sanırım dedim ama hemen müdahale ettiler tansiyonumu normale döndürdüler ve doğuma başladılar. en ufak bi ağrı bile hissetmedim. uğraştıklarını anlıyorsunuz ama kesinlikle acı duymuyorsunuz. bebeği çıkarırlarken ufak bi iki sarsıntı hissedince heh tamam sanırım bebişi çıkarıyolar şuan dedim:) o anda bi iki ıkk vıkk ses duydum ayy bu bebişten mi geldi acaba derken doktorumun ayy çok tatlııı dediğini duydum ve hemen peşinden bebeğimin ağlama sesi geldi zaten:) hepsi 10 dakika içinde oldu ve en baştaki tansiyon düşmesini saymazsak çok basit ağrısız acısız bi sekilde doğurmuş oldum:) yan tarafımda bebeğimi çocuk doktoru muayene etti giydirdiler o sırada ben de kafamı çevirip onları izledim sonra bebeğimi başımın yanına koydular öptüm kokladım Allahım sağ salim doğdu bundan sonra ölsem de bişey olmaz çok sükür o iyi diye içimden geçiriyorum :) Ameliyatın kalanında ne olacak ne bitecek dert tasa hiçbir şey kalmadı bende o an:) sonra bebişi artık götürelim üşümesin dediler bebek gitti bi an önce benim işlerim de bitsin de kavuşayım diye ameliyatın bitmesini bekledim ama baktım ameliyat bitmek bilmiyor. doktorum beraber ameliyatımı yaptığı kişiyle bişiler konuşuyor rahmimle ilgili . dedim sanırım bişeyler ters gidiyor. doktoruma sordum hocam bi sıkıntı mı var neden hala bitmedi ameliyat, dedi önemli bişey yok ilk doğumunda uzun süre sancı çektiğin için ( 30 saatlik sancı süreci ) rahimde bazı deformasyonlar olmuş onları düzeltiyoruz onları düzeltirken de kanaman oluyor bi yandan da onu durdurmaya çalışıyoruz o yüzden işimiz biraz uzadı ama merak etme birazdan bitecek kapatmaya başlıcaz dedi. Bu arada bende hiç panik korku vs yoktu ama o işlemler sırasında artık rahatsızlık hissi gelmeye başlamıştı hatta bi ara midem bulandı kusucam dedim kafamı çevirdiler kusabilirsin dediler , kusma hissi bi süre devam etti ama kusmadım sonra yine normale döndüm ve normal bi sekilde ameliyatın bitmesini bekledim. toplam 1,5 saat sürdü ve sonunda bitti:) odada annem eşim ve bebişim beni bekliyolardı. hemen emzirdim. sütüm çok şükür hemen geldi. sezaryende geç gelir diye kendinizi şartlandırıp strese sokmayın ben emzirmeyi bildiğim için kendime güveniyordum ve sanırım işin sırrı kendine güvenmek inanmak. İlk ayağa kalkıştan çok korkuyordum çünkü ilk doğumumda çok zor olmuştu hatta kaldırmaya geldiklerinde ağladım istemiyorum dedim kalkmak zorundasın dediler:) Ama o kadar kolay bir şekilde kalktım ki sanki hiç doğurmamış gibiydim direkt kalktım dimdik yürüdüm koridorda dolaştım onlar bu kadar yeter deyip döndürene kadar da pes etmedim. sondayı uyuşukluk geçtikten sonra çıkarttılar ama yinede hiçbişey hissetmedim. tek sıkıntım gaz çıkarmak oldu. gazımı gece 3te anca çıkarabildim o da bende gaz sancısına sebep oldu ama çıkarınca kuş gibi hafifledim. taburcu olurken normal doğum yapanlar gibiydim gayet normal bi sekilde yürüyordum. ilk 3 gün biraz ağrılı oldu tabi yatarken kalkarken filan illaki dikişlerim ağrıdı ama 3.günün sonunda dikiş ağrısı da tamamen gitti ve her işimi kendim görebilcek duruma geldim. ilk doğumda baş ağrısı çok yaşadığım için bunda temkinliydim bol su ve sade nescafe tükettim ve sadece 3.gün bikaç saat baş ağrısı yaşadım onun da başlaması ile bitmesi bir oldu diyebilirim. bugün 10.günümüz ve çok şükür her şey yolunda herkese sağlıklı ve kolay doğumlar dilerim 🥰🥰