VildanGrl Mrb kızlar 14 haftalık hamileyim . Geçen hafta ikili tarama testi için hastaneye gittim doktor ense kalınlığına baktığında kalın gözüküyor riskli olabilir dedi . Değer ise 2,2 mm çıktı ve netten ve rapora baktığımda normal sınırlar içerisinde diye geçiyor , dün de test sonuçlarımı aldım ve risk tablosunda da herhangi bi sıkıntı yok gözüküyor yalnız fb-hcg (52,9 ng/ml) , PAPP-A (11,8 mlU/ml) değerleri nasıl olmalı ve bu değerlere göre ne anlama geldiğini öğrenmek istiyorum. Salı günü doktoruma gidicem ve o zamana kadar strese girmek istemiyorum . 🙏🏻
Saremelek VildanGrl bana 0.9 mm normal değer demişti doktorum 2.2 mm değerinn normal olup olmadığını bilmiyorum ama bana öyle demişti
MiraAydnYumuak VildanGrl VildanGrl canım endişelenme 3 e kadar normal deniliyor ki 3 üstü bile olsa sadece risk oranını artırır bu bi sıkıntı olduğunu göstermez. Değerlerinde normal aralıkta olmasa testin temiz çıkmaz mutlaka etkilerdi
Oykuzey VildanGrl Bu değerleri bilemiyorum ama orda bi oran olmalı. 100/1 - 1000/1 - 2000/1 (yüzde bir, binde bir, ikibinde bir) gibi. Benim ki 2000 de 1 çıkmıştı, iyi demişti doktorum.
Yabrukus VildanGrl merhaba yaş aralığından dolayı kanda değerler yüksek olabiliyor bu var olduğu anlamına gelmez riske yakın yaşta olduğunuzu da gösterebilir korkmayın sıkıntı yoktur
VildanGrl Saremelek ense kalınlığında sıkıntı yok raporda da normal çıkmış ama hcg ve papp değerleri neyi gösteriyo onu öğrenmek istiyorum 😕🙏🏻
Saremelek VildanGrl doktorum muayene etti ve beni ikili testi yaptırmamı istemedi ben ense kalınlığına cevap verdim . Diğerlerini bilemicem
VildanGrl MiraAydnYumuak doktor sağolsun ölçğm yaparken kesin konuşup beni tamamen strese soktu sonuçlar olmadan kesin tanı koydu resmen bu yüzden endişelendim biraz da olsa rahatladım çok sağolun ☺️🙏🏻
VildanGrl Oykuzey risk tablosunda sanırım bu bahsettiğin değerler canım onlarda da sıkıntı yok çok şükür 🙏🏻
VildanGrl Yabrukus genelde 30 yaş üstü olarak okudum her yerde henüz 25 yaşındayım bende çok etkilemiyodur sanırım endişemin tek sebebi bakıldığım doktor😐
tco VildanGrl ense kalinligi 3 mm sonrasinda doktorlar suphe ediyorlar siz evham yapmayin☺️. https://youtu.be/GQwEvX2QUNM İzleyin☺️
VildanGrl tco diyorum ya bize resmen kesin tanı koydu gibi konuştu kadın ama kime sorsam nerde okusam 2,5 mm normal sınır 3 mm üstü riskli diye 🤷🏻♀️
Mervekrgl Ya zaten sarı yeşil olan Bi çizelge gibi bişey var onun en altında hangi bölgedeyse ona göre bakıyorsun İnternetten. Ben öyle baktım
VildanGrl Mervekrgl netten normal sonuçlu ikili test sonuçlarına baktım hemen hemen aynı gibi değerler sadece hcg ve papp değerleri değişken 🤷🏻♀️
Meyland VildanGrl mom degerleri ne pap a ve hcg nin. Kombine testiniz sonucu ne çıkmış. Çok geçmiş olsun
Meyland VildanGrl onların yanlarında düzeltilmiş momları da yazması gerek. Birde biyokimyasal risk,yaş riski,kombine tisk orankarı yazar raporunda
VildanGrl Meyland evet hcg düzeltilmiş değer 1,46 papp ise 2,95. Diğerleri ise sırasıyla 1/10000(kombine risk) - (biyokimyasal risk ) 1/8995 - (yaş riski ) 1/949 -(Trisomy NT )1/10000 bu şekilde
Meyland VildanGrl canım bence hiç stres yapmana gerek yok. Herkesin b hcg si ve pap a sı farklı çıkabilir. Bu testi hangi haftada yaptırdığına göre seğişir. Gebelik haftası ilerledikçe normalde b hcg nin düşüp pap a nın yükselmesi gerekiyormuş zaten. Oranlarında herşeyin oldukça yolunda olduğunu gösteriyor. Ense kalınlığı da bazı doktorlar 2,5 bazıları da 3 mm sınır kabul ediyor. Senin o değer de altında kalıyor. Burun kemiğini de gördüyse bence boşu boşuna stres yapmadan doktorunla görüşme zamanını bekle. Doktorun daha iyi aydınlatacaktır seni. Sen iyi düşün iyi olsun. Zaten sonucun da onu gösteriyor🙏🏻🙏🏻