Merhaba güzel arkadaşlarım, bu uygulamayı doğumuma 2 ay kala bi arkadaşım vesilesi ile yükledim ilkin bişey anlamamıştım ama sonrasında o kadar eğlendim ki üye oldum ve birilerine tecrübelerimle yardımcı olmak, birilerinin tecrübesinden yararlanmak, eglenceli postlara katılmak, sorunlu postlarda arkadaşlara destek çıkıp yardımcı olmak çok güzeldi, en sevdiğim ve saatlerce sıkılmadan okuduğum bölüm ise doğum hikayeleri bölümü oldu, kimilerini okurken ağladım, kiminde güldüm kiminde üzülüp dua ettim, burdan ayrılmayı düşünmüyorum, ama heppy kidse de üye olcam şimdiden sorunlarımız başladı çünkü☺️
Şimdi sıra doğum hikayemde kızlar;
7 ekime gün almıştık doktorumuzdan fakat 5 ekim akşamından başlayan sancılarım 6 ekim sabahına kadar sürdü geçer geçer dedim yok sancı sayar yükledim hemen hastaneye gidin dedi sabah namazı vaktinde kalktım guzel bir duş aldım uzandım tuvalete uyandığımda kanamam olduğunu gördüm hemen hazırlanıp hastaneye gittik, muayenede hem suyumun çok az kaldığını söylediler hemde kanamam olduğunu doğumun başladığını söylediler, sezeryan olduğu için çatı muayenesi felan olmadım, direk yatış yapıldı, damar yolu açıldı, sondamı ne yaptıysamda ameliyathanede takmadılar, devlet hastanesinde böyle dediler, ama hemşirem kendini rahat bırak kasların gevşek olursa çok rahat girer sıkarsan çok zor olur dedi ben rahat bıraktım ve inanki çok rahat takıldı, bebeğin eşyaları ile annem ve eşime veda ederek ameliyathaneye girdim, doktorum başka bir amelayatta olduğu için biraz bekledim orda beklerken sancım oluyordu ve sonda bana sancıdan dolayı acı veriyordu neyseki doktorun işi çabuk bitti ve sedyeye alındım orda beklerken iki stajyer kız vardı doğumuma girecek onlara telefonumu verdim foto çekin diye☺️ korkuyorum tabi biraz iki sezeryanım vardı önceden ama genel anestezi ileydi ilk defa spinal olacaktım. Doğumhaneye girdim ekip çok güzeldi sorular sordular direk bende müzik niye yok dedim müzikde açtılar anestezi uzmanı geldi beni doğrulttu öne doğru kamburumu çıkararak eğilmemi istedi ve iğneyi hiç hissetmedim kızlar iğneden sonra bir rahatladım anlatamam sancım ve sondanın verdiği acı kesildi, buraya kadar çok ağlayacak gibi oldum gözlerim doldu ama tuttum kendimi, burdan sonra yatağa uzandım ellerim bağlandı üzerime soğuk bişey sürdüler her an ne hissettiysem söyledim, serum takıldı önümü kapattılar doktorum geldi, benle konuşmaya başladı, hemşireler doktora hastamız müzik istedi diğer sezeryanlerinde müzikle girmiş doğuma dedi, doktorum oo diğerlerini hangi haatanede olduğumu olduğumu sordu, adanada olmuştum, sonra göbeğime deftere kalem sürer gibi bişeyler sürülmeye başladı kesildiğini anladım ama sadece dokunma kızlar başka hiçbisey hissetmiyorsunuz, bebeği çıkarırken çekişme oldu sadece oda hemen geçti ve bebeği çıkardılar o anda hemşireler ooo ooo diye ses çıkardı tabi ben perdenin arkasında aklıma ilk kötü bişey geldi bebek sakatmi felan diye ne oldu dedim tabi o anda korkudan kalbim sıkıştı bebeğin heryerine kordon dolanmış iyi bu gün gelmişsin dediler, yani kizlar ssvd isteseydimde olmazdı, sonra bebeğimi gösterdiler öptüm kokladım foto çektiler bebeği giydirdiler o arada dikiyorlar beni ama hissetmiyorum sadece dokunmalar, ben bebeği izliyorum ağlayarak herkese dua ediyorum şükür ediyorum o anda, sonra hemşire seni biraz uyutacaz dedi ve bildiğiniz uykuya daldım, uyandığımda ameliyat bitmişti başka sedyeye alındım gülüyorum o anda hiç ağrım yok bu kadar mıydı dedim çok güzeldi kızlar, bir an önce yavruma kavuşmak istiyorum o kadar güzeldi ki oğlum, odama çıktık bebeğim babasindaydı aldım öptüm kokladım, hemen emzirmeye başladım o an oğlumla bütün olduk🙏🥰beni bırakmıyordu oğlum, hemşireler gelip karnıma bastırdı bişey hissetmedim uyuşuk olduğum için saat 10.45 de doğum yaptım saat 3.5 gibi kahve ve meyvesuyu içtim, kayısı kompostosu getirmiştim onu içtim, akşama doğru üzerimi çıkardım sondamı çıkardılar hiç bişey hissetmedim, annem sildi beni temiz giyindim, o saate kadar hiç ağrım olmadı arada sızladı sadece ufaktan ve ilk yürüyüş kızlar biraz agrıttı, bı kaç adım attim geri döndüm uzandım, bisküvi kraker tarzında bişeyler yedim çorba içtim, sonra yine kalktım annemin yardımıyla tuvalete gidip çişimi yaptm, o gece sütüm gelmedi ve bebeğim sürekli ağladı mama verdik mecburen hemşire mama verilmezse saralık olacağını söyledi, hem boş boş emzirdim hem mama verdim, gögüslerimi yıkadım sıcak su ve sabunla bi kaç defa, ertesi gün çocuk doktoru ve benim doktorum geldi herşey yolundaydı çok şükür taburcu olduk evimize geldik 3 gün oldu doğum yapalı, 3. sezeryanım olduğu için bide kilo var biraz yataktan tek doğrulamiyorum ama onun dışında bebeğimin altını değiştiriyorum, geziyorum evin içinde sürekli, gazımıda hastanedeki ilk gecemde çıkardım, 1 i 10 lu 1 i 5li hastane çıkışı ve bir tulum takımı götürmüştüm bebek için sadece 2 hastane çıkışını kullandım kustuğu için, bir kalın bir ince birde muslin battaniye vardı onları kullandım, çarşaf götürmüştüm onu kullandım bebeğin yattığı yere serdim, ben iki gecelik almıştım yanıma birini kullandım, bir çorap tek kullandım, bebeğe hiç çorap giydirmedik pijamaları çoraplı olduğu için bide o kadar battanyenin içinde terlerdi, makyaj hiç aklıma gelmedi kullanamadim, sütyen hiç takmadım atlet ve kilot giydim, hirkamı giydim çünkü doğumdan sonra çok üşüdüm depend çok işime yaradı, sütüm de eve gelip duş alınca geldi çok şükür,aklıma gelenler bunlar, merak ettiğiniz bişeyler varsa sorabilirsiniz, hiç korkulacak bişey yok kızlar, çocuk karnimızdan bir şekilde çıkacak ve inşallah hepiniz güzel pozitif doğumlarla alırsınız kucağınıza🙏 şu anda melek yüzlüm miss kokulum göğsümde yatağımdan size yazdım, Rabbim hepinize en güzel şekilde sağ salim yavrunuzu kucağınıza almayı nasip etsin inşallah 🥰🥰🙏🙏🙏😘😘😘😘