Pozitif doğum hikayeleri okuyarak geldiğim bu mutlu sonda hikaye yazma sırası bana da geldi, çok şükür 🙏☺️
Hamileliğimin en başından beri rahat bir süreç geçirdim. Bir aksilik olmadığı sürece-koşullar da uygunsa- kendim için doğal bir doğum istiyordum. 9 ay boyunca her işimi kendim yaptım, aktif oldum, hamile pilatesi yaptım, sağlıklı beslendim. 35. Haftadan itibaren bebeğim doğum pozisyonunu almış ve doğum kanalındaydı. Her hafta kontrole gidiyor ve beklemedeydik. Son kontrolüm 38+5 te gerçekleşti. Doktorum büyük ihtimal haftaya gelebileceğini söyledi.
Tabii bizler planlar yaparken, hayatın da bizler için planı olduğunu unutmuştuk. Eşim iş yerinden covid pozitif teması yaşamıştı. 1 haftadır hastaydı ona ben bakıyordum. Grip şekilde evde atlatıyordu. Onun 2 doz aşısı benim 1 doz aşım vardı. Bir kaç gün kendimde de belirtiler hissetmeye başlamıştım. Doktoruma danışarak ilerledim hemen test yaptırmamı istedi ve pozitif durumda hemen sezaryenle almamız gerektiğini söyledi. Doğum şeklim ne olursa olsun doktoruma güvendim ve bizim için güvenli olanı seçtik. Cumartesi kontrolüm vardı, pazar pozitif çıktım. Pazartesi günü (04.10.2021’de) spinal sezaryen ile hızlı bir şekilde miniğimi kucağıma aldım 🙏🥰🥰
Covid pozitif doğum da yapsam, tat-koku yerinde olmadığı için bebeğimin kokusunu henüz alamamışta olsam, moralimi hep yüksek tutmaya çalıştım. Önemli olan bebeğimin ve benim sağlıklı bir şekilde mutlu sona kavuşmamızdı.
Not: Covid pozitif gebelerde hamileliğin başında ya da ortasındaysanız pıhtı atma ihtimaline karşı kan sulandırıcı iğne ile bu süreç takip ediliyor.
Not: İleri gebeliklerde kan sulandırıcı iğne yapılamadığı için pıhtı tehlikesine karşılık bebek vaktini de doldurduğu için alınması gerekiyor.
Not: Covid pozitif olan hiçbir gebe doğumhaneye alınmadığı için (ıkınma ve nefeste sorun yaşanacağı ve etrafa bulaş riski olduğu için) normal doğum gerçekleşmiyor. Mutlaka sezaryene alınıyor.
Lütfen aşınızı olun. Hafif atlatmama sebebiyet verdi. Test yaptırmamazlık etmeyin. Lütfen özellikle son zamanlarınızdaysanız temaslarınıza dikkat edin, bu süreci evinizde geçirmeye çalışın. Aksi durumda da hastanelerden ilgi beklemeyin. Kimi doktor pozitif hastaysanız ameliyatınızı yapmam diyebiliyor. Doğumunuzu özelde de yapsanız hastaneden ilgi beklemeyin. Sizin sağlığınıza değil bir an önce taburcu olmanıza bakıyorlar.
Biraz uzun oldu ancak doktorumun verdiği bilgiler doğrultusunda ve tecrübelerim doğrultusunda ben de sizleri bilgilendirmek istedim.
Merak edenler için 1 gece hastanede yatış yaptık ve ertesi gün evimize geldik. Bebeğim ve ben çok iyiyiz ☺️🥰Bebeğe sütten covid geçmiyormuş. 2 saatte bir emziriyorum. Tüm hamişleri Allah bir avazda kurtarmayı nasip etsin🙏🙏🥰