hanımlar ben okuyamasamda dinlerim mutlaka notlarim bu sekilde siz neler okuyorsunuz napiyorsunuz hangi duaları okuyorsunuz gebeliginizde 🤰🏼👼🏼 kaf suresi ,insan suresi ,yusuf sûresi okuyamuyorsam mutlaka dinliyorum 👼🏼youtubeden acip
Saffât Suresi 100. Ayeti
“Rabbi heb lî mines sâlihîn(e).” Rabbim, bana salihlerden (evlâtlar) bağışla.
Âl-i İmran Suresi 38. Ayeti
“Hunâlike deâ zekeriyyâ rabbeh(rabbehu), kâle rabbi heblî min ledunke zurriyyeten tayyibeh(tayyibeten), inneke semîud duâ’(i).”
Orada Zekeriya Rabbine dua etti: “Rabbim! Bana katından temiz bir nesil bahşet. Şüphesiz sen duayı hakkıyla işitensin” dedi.
Doğacak çocuğun zeki ve gürbüz olması için; Âla suresini Cuma günü yazıp üzerinde taşıyan kişi her türlü felakete karşı kendisini himaye altına almış olur. Bu sure hamile kadın için yazılır. Bu yazım işi ayın ilk günlerinde gerçekleştirilse doğacak çocuk zeki ve gürbüz olur. (Arif Pamuk)
Evladın Sabırlı Olması İçin; Eller karnın üstüne konularak Asr suresini okunur.
Ahlakın güzel olması için; 70 adet insan suresi okunur.
Doğacak çocuğun Peygamber ahlaklı olması için; Her gün bir defa Enbiya Suresi okunur, buna imkân bulamayan en az 70 tane okumaya gayret eder, bu sayıya ilk dört ay içinde ulaşmak evladır.
Çocuğun yumuşak huylu olması için; İbrahim Suresi çok okunur.
Çocuğu şeytanın zararından korumak için; Al-i İmran Suresi Okunur.
Doğacak çocuğun “Lokman sözlü Yusuf yüzlü” olması için; Hamileliğin her günü 1 tane Yusuf suresi, 1 tane Lokman suresi okunur. Buna imkân bulamayan tek sayı olarak okuyabildiği kadar okur, bunun da ilk dört ay içinde okunması daha evlâdır.
Hamilelikte Yapılacak Zikirler
Hamilelik döneminde “el-Musavvir (c.c)” zikri çokça çekilmesi tavsiye edilmiş.
Hamile bayanlar ellerini bebeğin üzerine koyarak el-Musavvir (c.c) zikrine devam ederlerse inşallah bu doğacak çocuk da bu esma-i İlahiye ile güzel ve sağlıklı olur. (Mecmuatül Ahzab, Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi)
Eller karına konup, 99 kere “Ya Mübdî(c.c)”(Varlık veren) denir.
Devamlı, “Ya Berr (c.c)” (Kullarına iyilik ve ihsanı, nimetleri bol olan) denir.
Her gün 121 kez “Ya Kaviyy (c.c)” (Pek kuvvetli) denir.