Merhaba kızlar bugün doktora gittim ve bebeğimin boynuna kordon dolanmış dedi 20 haftalığım dedim birşey olurmu kadın doğum doktoruna sor dedi detaylı ultrasona gittiğim doktor bu. Sonra bebeğin sağ böbreğinde büyüme var gibi dedi. Raporum bugün 4 te çıkacak ve ben çok kötü oldum sormadan duramam sizin basınıza böyle bir durum geldi mi? Daha 1 hata önce normal kontrolüm vardı doktor herşey yolunda sıkıntı yok demişti şimdi ne olur daha 20 haftalığım kordon dolanması için erken değilmi basına bişi gelir diye çok korkuyorum böyle bir durum yasayan varmı

Zeynep09 dolanmaya bısey diyemem bilgim yok onunla ilgili ama bobrek genıslemesi benım bebegım dede war doktorum dogumdan sonra gecicek dei

Zeynep09 ben anlamadım nasıl doktor kendi açıklama yapmadan doktora sor der ki? Ya da böbrekte büyüme var gibi demesini de anlamadım kaç cm olduğunu falan söylemesi lazımdı belirsizlikten bırakmış seni resmen inşallah doktorun güzel bir açıklama yapar ayrıca benim bildiğim kordon dolanması çok riskli değil 2 kat dolanınca riskli oluyormuş. Büyüme de benim bebeğimde de varmış bu hafta detaylı da öğrendik. Sürekli kontrollerde ölçülecek sadece şu an başka bir şey yapılmayacak çok korkulacak bir durum değil tabi boyuta göre değişebilir

MerveNur- aynen soruyorum kadın doğum doktoruna sor diyor bende anlamadım yani madem detaylı ultrason radyoloji doktoru bakmasın bilmiyorsa.. gerçekten devlete gitmek sıkıntı ya. Beni çok korkuttu kordon dolanması sıkıntı mı dedim ben birşey söylemem diyor dediğin gibi böbrekteki büyüme kaç cm söylemedi. Birde üstüne bebeğin kilosu haftasıyla uyumlu gibi diyor. Nasıl yani iyi mi diyorum onu doktoruna sorarsın 4 te rapor çıkarıcağım dedi.

Böbrekte genişleme bizdede var canım bende endişelenmiştim ilk ama doktorum endişelenme ileri genişleme değil dedi kordon için hiç bir fikrim yok

Zeynep09 gerçekten herkes üstünden iş atmanın derdinde oysa biz onların ağzından çıkan cümlelerle yaşıyoruz haftalarca. Allahın izniyle bir şey olmaz ben banu çiftçiyi dinlemiştim kordon dolanması normal doğuma bile engel değil diyordu eğer 2 kat dolanırsa ve nabzı düşürürse o zaman risk olur demişti. Inşallah doktorun güzel açıklar ama sakın aklında soru işareti bırakma ısrarla sor doktoruna düzgün cevap alana kadar

MerveNur- aynen canım ben zaten geldiğimden beri baya kötü oldum doktora sorarım gene bugün 4 ten sonra ama özelde de detaylıya gitsem tekrar diye düşündüm. Çünkü geçen hafta doktorum bana herşey yolunda demişti acaba onların ultrasonundan belli olmuyormu ya

Benım bebeğimde de oyle cıkmıstı detaylıda ama cok sukur karnındayken duzeldı doktorum da oyle demıstı korkma suan oglum 25 aylık ona tuvaletı öğretiyorum hıc bıseyıde yok cok sukur 🥰

Zeynep09 durumun varsa istersen git ama önce doktorla bi konuş ilerde zaten gerekirse tekrar detaylı ya yönlendiriyor. Mesela bana böbrek büyümesi için gerekirse sonlara doğru tekrar gelirsin demişti doktor

Zeynep09 cnm bobrek genişlemesi hakkında bılgm yok ama kordon dolanması bırz sıkıntılı bırz da Dr ilgisi öenmlı acıkca benm oyle oldu ve sezeryan a alındım ameliyat ta bile kordon dolanmış şekilde doğdu kızım ama Dr sagolsun cok ılgılj bır Dr oldugu ıcn bebegım de bende cok şanslıydm inşallh saglıcakla kucagına alırsn cnm

Hlyarsln aynen bende ondan korktum acıkcası diğerinin tedavisi illaki vardır ama Allah korusun kötü birşeyle karşılaşmaktan çok korkuyorum artık birde ordaki doktor biraz korkuttu beni. Size de geçmiş olsun insallah benim oğlumda sağsalim gelir

Zeynep09 böbrek büyümesi benim oglum dada vardı iki aylık olmuştu gecmış gecici oluyor sıkıntı yapma